Daar sta je dan, op een zaterdagmiddag, vol goede moed en een goed plan op de woonboulevard. We gaan een keuken uitzoeken, maar je komt bedrogen uit. Er is zo ontzettend veel keuze en je krijgt zoveel vragen op je afgevuurd dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Totaal leeggezogen en zonder energie keer je huiswaarts. Je had het je zo anders voorgesteld, geloof me, een keuken uitzoeken is nu eenmaal een lastig proces. 

Wij stonden een hele tijd geleden op zo’n woonboulevard en zijn een keukenwinkel binnen gelopen, maar kwam al discussierend en compleet gesloopt thuis aan. Dat moet toch anders kunnen? Waarom kost dit toch zo veel energie? Dit zou toch leuk moeten zijn? 

Het begint natuurlijk allemaal met je voorbereiding. Oriënteren is natuurlijk super leuk, maar dat moet je vooral zonder druk doen als je het mij vraagt. Want niets is zo erg als de druk voelen om keuzes te maken, geloof me, die komt echt nog wel. Dus lekker los gaan op Pinterest wanneer jij er zin in hebt, dat ene tijdschrijft kopen waar je jouw stijl in gaat terugvinden en vooral de keukenzaken binnen lopen waar jij je goed bij voelt. 

Zo’n zaak ben ik tegengekomen: Georgen keukens, ze noemen zichzelf dé keukenzaak van het zuiden en dat geloof ik gelijk. Zoek je een design keuken of een landelijke keuken, ze hebben het complete assortiment in huis. 

Je loopt deze zaak binnen en je wordt goed en door kundige verkopers geholpen. Jouw complete keukenwens wordt in kaart gebracht en op basis daarvan ga je op zoek naar de keuken die bij jouw huis past. Uiteraard ook met passende apparatuur. Een goed voorbeeld is een siematic keuken. Deze keukens hebben een mooi tijdloos design en zijn van alle gemakken voorzien. 

Naast het design is de indeling van de keuken ook super belangrijk. Zelf ben ik heel blij met ons eiland en de koffienis die wij hebben laten maken, maar ik kan mij ook voorstellen dat een bar heel fijn is. Daar worden uiteindelijk toch de meeste verjaardagen aan gevierd in plaats van op de bank. De keuken is voor mij ook het centrale punt in ons huis waar we samen komen en dus leven. Des te belangrijker is het om hier een goede keuze in te maken wat de indeling betreft. 

Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe keuken, ga je eerst goed oriënteren voordat je een zaak binnenloopt. Veel keukenzaken bieden ook inspiratieboeken aan, deze kunnen je een heel eind op weg helpen in het maken van keuzes. 


Succes!