Er kunnen vele redenen zijn waarom je graag in een ander huis zou wonen en je huidige woning wilt verkopen. Er zijn echter ook situaties waarin het zeer verstandig is om je huis te verkopen. Deze zetten we in deze blog voor je op een rij.

Huis verkopen bij schulden

Een van de meest voorkomende situaties waarbij het dringend aan te raden is je huis te verkopen is natuurlijk als je schulden hebt. Zeker als je al een groot deel van de hypotheek hebt afbetaald kan het aantrekkelijk zijn om je woning te verkopen en tijdelijk in een huurhuis te gaan wonen. Je vangt dan namelijk de overwaarde, en kunt daarmee (een deel van) de schuld direct afbetalen. Probeer in dit soort gevallen niet te kritisch te zijn over de verkoopprijs. Zeker als je diep in de schulden zit is je huis direct verkopen beter dan maandenlang wachten op het perfecte bod. Hoe langer je immers wacht, hoe groter de problemen.

Huis verkopen bij een scheiding

Gaan jij en je partner uit elkaar en kunnen jullie beiden de hypotheek niet in jullie eentje betalen? Dan is vaak de enige oplossing het huis verkopen. Het is immers niet mogelijk om de hypotheek op een van beide namen te zetten, waarna één van de partners de volledige eigenaar wordt. Ook onderling is dat lastig te regelen, want als je ex-partner na de scheiding alle kosten blijft betalen en jullie notarieel verder niks regelen, blijf jij vermogen opbouwen. Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk, vandaar dat het huis in de meeste gevallen wordt verkocht. Ook in het geval van een scheiding is het huis direct verkopen het prettigst. Wil je weten hoe je dat het beste aanpakt? Klik hier voor meer informatie.

Een geërfd huis verkopen

Erf je een huis van je ouders? Goed nieuws, maar dat wil niet zeggen dat jij graag in dat huis wilt wonen. En misschien erf je het wel samen met je broers en zussen, en moeten jullie de erfenis delen. In veel van de gevallen is het het slimst om het huis te verkopen, zeker als je er verder geen emotionele waarde aan hecht. De opbrengst kan dan worden gebruikt voor andere doeleinden, en bovendien eerlijk worden verdeeld onder alle erfgenamen.

Hoe kun je je huis zo snel mogelijk verkopen?

Of je nu een financiële reden hebt om het huis te verkopen of simpelweg een ander huis op het oog hebt, het is prettig als de koop zo snel mogelijk rond is. Er zijn diverse dingen die je kunt doen om het verkoopproces een handje te helpen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat al het achterstallig onderhoud is weggewerkt, dat het interieur een neutrale uitstraling heeft en dat je niet te hoog inzet qua vraagprijs. Op die manier moet het niet moeilijk zijn je huis direct te verkopen. Wil je liever zekerheid, en de woning aan een opkoper verkopen? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie over hoe je dat precies aanpakt.