De perfecte keukenindeling zou moeten zijn van links naar rechts:

  • Opbergzone
  • Voorraadzone
  • Spoelzone
  • Werkzone
  • Kookzone

Eerlijkheid gebied te zeggen dat dit niet altijd te realiseren is, wel kun je er rekening mee houden bij het indelen van je keuken.

Grote brede lades zijn erg prettig, denk hierbij goed na waar je deze plaatst. Om de tafel te dekken pak je eerst de borden dan het bestek en vervolgens loop je door naar de eettafel. Deze route volg je dus ook met het indelen van je kasten en lades. Dat geldt voor alle handelingen die je in de keuken verricht.

https://www.i-kook.nl/blog/5-handige-keuken-inrichting-ideeen/

Trends

Daarnaast zijn er natuurlijk trends die invloed hebben op de indeling van je keuken. Op dit moment zie je veel kookeilanden, spoelbakken die op de kopse kant van het keukenblad zijn geplaatst en koffiecorners. Allemaal heel leuk, maar ook hier, denk goed na hoe je zelf je keuken gebruikt en in wat voor gezelschap

https://grandjohnson.com/projecten/

Loopruimte in een keuken

De doorgang moet minimaal 120cm zijn. Dit zorgt voor voldoende beweegruimte en dat je kasten en lades op een normale manier open kan maken en niets tegen elkaar aan komt.

Hoe groot moet een kookeiland minimaal zijn?

Minimaal 100cm breed en 200cm lang. Wil je koken of spoelen op het eiland neem dan minimaal 2 meter en zorg voor voldoende loop en werkruimte eromheen. De lades en kasten aan beide kanten 40 en 60 cm zijn.

Meer inspiratie nodig? Check dan de inspiratie pagina op droomhuis24.nl