Hoewel we de woon- en slaapkamer vaak zien als de belangrijkste ruimtes in huis, is ook de badkamer natuurlijk heel belangrijk. Je komt hier elke dag meerdere malen, je kunt er lekker uitgebreid in bad liggen en wil dan genieten van je rust, en je komt er vrijwel altijd fris en fruitig uit. Hierbij houdt iedereen natuurlijk van een andere stijl badkamer. Denk aan een moderne badkamer, een klassieke badkamer, industriële of juist een landelijke badkamer. Hieronder vind je een kort overzicht van wat al deze stijlen inhouden.

Moderne badkamer

De moderne badkamer is helemaal in momenteel. Het gaat hierbij met name om rust en simplisme, uiteraard op een stijlvolle manier. Er wordt vaak niet heel veel kleur gebruikt en alles is super strak. Een van de elementen die hierin vaak terugkomen is een regendouche. Verder worden er ook vaak planten gebruikt in een moderne badkamer. Wanneer je graag in bad in de badkamer wil, past een vrijstaand bad perfect in deze ruimte.

Klassieke badkamer

Een geheel andere optie is natuurlijk de klassieke badkamer. Deze brengen een nostalgische sfeer met zich mee. Dit soort badkamers zijn vaak vrij kleurrijk, hebben printjes van bijvoorbeeld bloemen en zijn knus. De nadruk bij deze vintage badkamers ligt ook op details, die er vaak veel zijn. Ook zijn een bad op lage poten en een losstaande wasbak kenmerkend. Wanneer je een klassieke badkamer wel mooi vindt, maar niet zo houdt van allerlei tierelantijntjes, kun je het ook combineren met moderne elementen.

Industriële badkamer

De industriële stijl is natuurlijk ook al enkele jaren helemaal hip. Deze trend kan je ook prima doortrekken naar de badkamer. Je kan bijvoorbeeld betonnen, houten en metalen elementen toevoegen voor een stoere look. Qua kleur wordt er vaak gebruik gemaakt van wat donkerdere kleuren, vaak met grijstinten. Dit wordt vaak gecombineerd met hout. Verder speelt ook licht een belangrijke rol, en zijn hanglampen heel mooi binnen dit thema. Ook de industriële look kan je prima combineren met een moderne stijl.

Landelijke badkamer

Een landelijke badkamer draagt bij aan het gevoel van ontspanning. Wanneer je graag baddert en doucht om te ontspannen, past deze ruimte dan ook perfect bij jou. Ook hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van hout. Dit kan bij zowel meubels als accessoires een goede optie zijn. Hout kan namelijk ook prima in de badkamer. Een landelijk ingerichte badkamer wordt de laatste tijd weer steeds populairder!