Een keuken kopen doe je niet zomaar. Het is een investering voor heel wat jaren en die keuze wil je weloverwogen maken. Bij mij begon het bij een heel uitgebreid oriëntatieproces. Zo heb ik meerdere keukenzaken bezocht van hele exclusieve tot hele toegankelijke keukenzaken. Zo heb ik een goed beeld gecreëerd voor wat bij ons het beste past. Je denkt goed na over de kleur, materialen en de opstelling van de keuken. 

Wanneer je een keukenzaak inloopt moet je een plan hebben, naar mijn mening. Zit je in oriëntatieproces, prima, dan wil je zoveel mogelijk te weten komen over alles wat met een keuken te maken heeft, je wil inspiratie opdoen en zoveel mogelijk verschillende kleuren, materialen en opstellingen zien. Zit je al wat verder in het proces, dan heb je een top 3 opgesteld van het merk apparatuur wat je in je keuken wil hebben. Je hebt een opstelling in je hoofd en hebt een duidelijk beeld van de materialen die jij mooi vindt. 

Om een voorbeeld te noemen: een Siematic keuken is een hele mooie tijdloze keuken. Deze is écht van alle luxe gemakken voorzien, is van een hoogstaande kwaliteit en heeft goede interieursystemen. Een hele mooie en kwalitatief goede keuze welke de investering zeker waard is. 

Een design keuken van nu is vaak ruim opgezet. De keuken heeft tegenwoordig ook een veel prominentere rol in huis. Zo hebben wij ons hele huis (bijna) om de keuken heen gebouwd. Het is de centrale plek in huis waar je mensen ontvangt en een aperitief drinkt of zelfs het diner serveert. Een design keuken heeft een luxe afwerking en kwalitatief erg goede apparatuur. Dit is een flinke investering, maar wel een voor het leven. 

Wanneer je de uiteindelijke keuze hebt gemaakt voor een keuken gaat de onderhandeling beginnen. De keukenbranche staat erom bekend dat er flinke kortingen worden weggegeven, maar dit is niet bij iedere zaak zo. Vergelijk daarom goed de prijzen van apparatuur en accessoires die je aan je keuken toe wil voegen, hier zit vooral de ruimte om te onderhandelen. 

Als laatste is het natuurlijk het meest belangrijk dat jij de keuken van je dromen gaat vinden. Laat je dus goed adviseren en ga niet over één nacht ijs. Het is een proces waar je even doorheen moet en wat best wat energie gaat kosten, maar het is het meer dan waard wanneer je over een tijdje in jouw keuken een heerlijk wijntje inschenkt voor je gasten en natuurlijk jezelf. 

Have fun 🙂