De keuken is een plek om uitgebreid te koken en naderhand lekker te genieten van een zelfgemaakte maaltijd. Het hele gezin ontmoet elkaar in de keuken. Het is een fijn idee om het sfeervol, warm en leuk in te richten. Maar hoe pak je dat aan? Dit artikel vertelt je meer!

Keukenkasten voor een mooi geheel
Als je de keuken inloopt vallen de keukenkasten als eerste op. Keukenkastjes zijn dan ook bepalend voor de rest van je keukeninrichting. Je kunt maximaal gebruikmaken van de ruimte, door hoge doorlopende kasten te gebruiken of zwevende bovenkasten. Doorlopende versies ogen ruimtelijker en je benut de gehele ruimte. Zwevende keukenkasten hebben een voordeel, want je kunt hier nog een leuke accessoire boven plaatsen. De keuze uit kleuren is eveneens groot. Ga bijvoorbeeld voor wit, groen, mokka of brons. Je kunt de overige kleuren uit je interieur betrekken bij de keuze voor de keukenkasten, zodat je een mooi geheel krijgt. Een tip is om een kijkje te nemen in het aanbod keukenkasten van Emob.

Aanrechtbladen met sfeer
Naast het gebruik van keukenkasten, wordt het aanrechtblad veelvuldig gebruikt. Keukenbladen worden ook wel werkbladen genoemd en vormen een belangrijk onderdeel. Er zijn verschillende diktes, afmetingen en materialen voor ieders smaak. Ze dragen bij aan het uiterlijk van je keuken. Een goed voorbeeld is een granieten werkblad. Graniet is sterk, gaat lang mee en kan tegen een stootje. Naast graniet zijn er meerdere natuurstenen beschikbaar. Houten werkbladen geven een warme sfeer en je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten.

Karakteristieke keukenkranen
Vroeger zag je veel RVS kranen in keukens. Tegenwoordig zijn er veel meer varianten. Zowel het materiaalgebruik als de vorm kunnen divers zijn. Uiteraard is de hoogte van de kraan belangrijk, zodat je onder meer een pan eronder kunt plaatsen.
Gekleurde keukenkranen zorgen voor een leuke inrichting en ze zijn karakteristiek. Gekleurde kranen zijn bovendien blikvangers en je kunt gaan voor uiteenlopende kleuren, waaronder zwart, brons, goud of koper. Witte kranen zijn ook bijzonder en worden veel gezien in minimalistische keukeninrichtingen. 

Een mooie kraan valt op in je keuken!

Keukentextiel mag gezien worden
De kleuren in je keuken kun je doorvoeren in het keukentextiel. Ga op zoek naar mooie theedoeken die gezien mogen worden. Je hoeft het textiel dan ook absoluut niet op te bergen, zet een gedeelte neer op een zichtbare plaats. De rest kun je eventueel opbergen. Ook vaatdoekjes en pannenlappen mogen in dezelfde kleur zijn. Er komt meer balans als je bewust kleurgebruik toepast. Verschillende kleuren kunnen leuk zijn in een speelse keuken, maar als je een opgeruimde en geordende ruimte wilt, is het fijn om dezelfde kleuren terug te laten keren.

Maak gebruik van accessoires en planten
Accessoires mogen niet ontbreken. Wil je een rustige keuken? Dan kun je minder accessoires gebruiken. Helemaal geen accessoires gebruiken kan namelijk een kale ruimte tot gevolg hebben. Gebruik verschillende plankjes waar je bijvoorbeeld persoonlijke items, zoals leuke foto’s neerzet. Het plaatsen van heerlijke kruidensoorten is een tip, omdat je deze kunt gebruiken tijdens het koken. Bloemen en planten zijn ook een accessoire en ze zorgen ook nog eens voor schone lucht. Heb je niet veel ruimte dan kun je hangplantjes neerzetten op de keukenkasten. Kleine fruitbomen zijn eveneens een aanrader. Ze ruiken aangenaam en kunnen als je gebruikmaakt van voldoende zonlicht en warmte ook nog eens vruchten geven.