Thuis zijn is en blijft belangrijk voor ons allemaal. Ook de tuin is belangrijker dan ooit geworden en is dan ook écht een verlengstuk van je woning. Nu is het zo dat de zomers in Nederland niet altijd even lekker zijn, maar wij wél de behoefte hebben om van onze tuin te genieten of gewoon lekker buiten te willen zitten. De oplossing kan hiervoor een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer zijn. Het belangrijkste is dat je een fijne plek creëert onder een overkapping in je tuin.

In ons oriëntatieproces zijn wij gaan zoeken naar een goede oplossing die ervoor zorgt dat we zo lang mogelijk buiten kunnen genieten van onze tuin. We hebben samen met de architect besproken wat de mogelijkheden waren en ook online voor een overkapping in de tuin. Voor ons was een veranda als overkapping de oplossing! In de veranda komt een heater of open haard, zodat we lekker lang buiten kunnen blijven zitten ook als het wat kouder gaat worden. De veranda of tuinkamer is namelijk niet geïsoleerd en dus anders dan een serre.

Een oplossing voor het afsluiten van je veranda door middel van verticale shutters, ook mooi 🤩.
Dit is een gesloten veranda, je kan het ook een tuinkamer noemen

Je kan er ook voor kiezen om de veranda af te sluiten door een glazen wand, zodat je lekker beschut zit, maar er zijn nog meer opties. Je kan kiezen voor LED verlichting, screens en zonwering die door de leverancier geplaatst worden. Tijdens de bouw of verbouwing van je huis is het goed om dit ook met je elektricien te bespreken, zodat alle leidingen alvast naar de plaats van de overkapping gelegd worden. Daarnaast neem je je plan natuurlijk ook mee naar de hovenier welke de tuin gaat aanleggen, zodat deze mee genomen kan worden in het tuinontwerp.

Een mooi voorbeeld van een vrijstaande tuinoverkapping.

Wat je ook vaak ziet is een tuinoverkapping op een vrijstaande plaats in de tuin. Waar je vooral op moet letten bij deze keuze is of je er ook écht gaat zitten, klinkt misschien als een mega inkopper, maar het is zonde wanneer je amper gebruik gaat maken van deze ruimte, terwijl het écht een meerwaarde is in je tuin. Denk er daarom aan om de overkapping op een logische plaats te laten zetten waar je vaak gaat zitten of waar je de meeste zonuren in je tuin hebt. Je kan je natuurlijk ook laten adviseren door specialisten. De specialisten van Verasol komen de veranda bij jou thuis inmeten, ze leveren maatwerk en ook de montage verzorgen ze voor je.

Heb je een minder groot budget, maar wil je toch een overkapping aan je huis zetten? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de overkapping zelf te plaatsen. Ik heb twee linkerhanden, dus mij niet gezien, maar dat kan natuurlijk altijd!

Al met al, voldoende keuze dus wanneer je een fijne plek buiten wil creëren zonder in de kou te hoeven zitten ☺️. Wij gaan voor een veranda en beslissen later of we er een tuinkamer van willen maken en hem dus af gaan sluiten. Veel oriëntatieplezier 🙌🏻!