Bent je een camper of caravan aan het renoveren? Dan heb jij Wandbekleding nodig voor het isoleren van jouw bouwproject. Zo kan jij er voor kiezen om alles dicht te timmeren met houten latten of multiplex. Maar voor een luxe uitstraling kan jij ook kiezen voor een stoffen wandbekleding. Stoffen wandbekleding kan bestaan uit verschillende materialen. Voorbeelden hiervan zijn naaldvilt, algantara en kunstleer. Dit geeft de camper een strakke warme uitstraling. Verder kent het gebruik van wandbekleding vele voordelen.

Voordelen van wandbekleding

Wandbekleding is toepasbaar op vele projecten. Het is niet alleen te gebruiken voor een camper of caravan, maar ook voor uw boot, bedrijfsbus en aanhanger. De stof naaldvilt is speciaal ontwikkeld voor automobiel toepassen en goed te gebruiken als paneel en plafondbekleding. Daarnaast is de stof heel vormbaar en laat het zich makkelijk aanbrengen in verschillende vormen. Door het gebruik van deze bekleding bescherm jij onderliggende lagen. Het is bestand tegen gas, olie en zouten. Daarnaast is het zeer kleurvast en Uv-bestendig. Alle voordelen van wandbekleding op een rij:

  • Toepasbaar op vele verschillende mogelijkheden
  • De stof is heel vormbaar en laat zich makkelijk aanbrengen
  • Bescherming van onderliggende lagen
  • Zeer kleurvast en Uv-bestendig
  • Makkelijk te snijden
  • Rafelt of pluist niet

Hoe wordt naaldvilt gemaakt?

Naaldvilt wordt in de praktijk steeds vaker toegepast. Niet alleen in jouw kofferbak of recreatievoertuig. Ook de bouw, industrie en bij muziek productie wordt naaldvilt steeds vaker ingezet. Het wordt gemaakt van synthetische vezels. Dit is een duurzamer materiaal dan wol, waar het in het verleden van gemaakt werd. Om naaldvilt te maken worden PET-flessen omgesmolten tot bruikbare vezels en wordt deze vezelmassa wordt samengedrukt. Hierdoor blijft naaldvilt zijn vezelachtige structuur behouden. Hierdoor krijgt het ook unieke eigenschappen mee. Het is namelijk geluiddempend, water en vuilafstotend, duurzaam en isolerend.

Naaldvilt als onderlegger voor uw matras

Naaldvilt is ook uitstekend in te zetten als onderlegger voor uw matras. De matrasonderlegger wordt gebruikt om het matras te beschermen tegen de bodem waarop hij ligt. Dit biedt een voordeel bij een op hoogte verstelbaar bed. De onderlegger plaats je op de bodem van het bed. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om een Reflux kussen te gebruiken voor jouw matras. Dit is een matrasophoger die meer comfort biedt bij bijvoorbeeld een kwetsbare rug.