Zo…dit was mij een week🤦🏼‍♀️. Laten we voorop stellen dat ik deze week 34 weken zwanger (wanneer je dit leest inmiddels 35 weken)ben en dat de hormonen soms écht wel opspelen, maar deze week was heftig. De tegelzetter zou met 2 ploegen aan het werk zijn, er heeft de hele week 1 persoon (super goede tegelzetter overigens) gewerkt. Het tegelwerk loopt achter waardoor de gietvloer niet gelegd kan worden. Bij het leggen van de gietvloer is het zo dat er 1 week niemand in het huis kan op de verdiepingen waar deze gelegd gaat worden. Gaat dus niet wanneer er nog tegels gelegd moeten worden.

De tegelzetter heeft de interieurarchitect om het patroon uit te leggen van de tegels in onze badkamer, dit hebben we gedaan, tegelzetter heeft het voorbeeld klaar gelegd en daarop heb ik akkoord gegeven. Gevraagd of de tegels weer netjes opgeborgen zouden kunnen worden…helaas, 2 tegels stuk en daar hebben wij maar liefst een half jaar op moeten wachten. Ik laat het maar even los.

Ook nog iets: deze tegels moeten met een bepaalde lijm vastgezet worden, lijm niet verkrijgbaar.

De aircoleidingen zijn aangelegd, de laatste leiding moest door de vloer en deze heeft een elektrokabel geraakt, paniek, want hierdoor moet het plafond opengebroken worden, wat net helemaal netjes gestuukt is. Zomaar een kabeltje trekken is het ook niet, maar dat laat ik aan de elektricien over. Daarnaast kan onze kast die op die plaats zou komen niet ingemeten worden…

De boiler die wij nodig hebben is niet leverbaar, alternatief boiler is voorgesteld, gelukkig is deze wek redelijk snel te leveren.

Vervolgens geeft de gietvloerleverancier aan dat, wanneer zij niet kunnen starten, het project in fases verdeeld moet worden, hier komen meer kosten bij kijken. Hoppaaaa daar zat ik weer tegen het plafond🤯. Gelukkig Mark ook en dus lag het dit keer niet aan mijn hormonen. We hebben vervolgens een gesprek gehad met alle partijen, ik zal je de details besparen, zijn over een half jaartje misschien nog wel leuk, maar ik wil nu eerst die vloer er in hebben.

Er zijn natuurlijk ook dingen goed gegaan deze week. Zo werkt de schilder gestaag door en zijn we buiten begonnen met grondwerkzaamheden voor de tuin. Donderdagochtend stond er grof geschut voor de deur en is er flink wat zand verplaatst. Ook de elektricien is met zijn herstelwerkzaamheden begonnen, dus we hopen na deze week toch weer een hoop op de rit te hebben.

Jij dacht dat we nu alles gehad zouden hebben voor deze week?! Tuurlijk niet, we zijn al een tijdje bezig met de trapbekleding. Wij willen deze door laten lopen in dezelfde tegel als op de overloop, zodat van de zolder tot in de kelder het één geheel gaat worden. Heel mooi idee, we wachten al weeeeeeeken op een prijs, maar de opdracht krijgen we terug van de tegelzetter. Gaat niet lukken op een prefab trap…veeg mij maar op 🧹. Vanmiddag dus maar weer even met onze interieurarchitect gesproken en hij gaat dit weer oppakken met onze architect.

Ik ga en mag 😅 mij steeds minder met de bouw bemoeien. De bevalling komt in zicht en ik zal meer rust moeten pakken, maar dat is lastig, heeeeel lastig voor mij aangezien ik het gevoel heb dat ik tóch het meeste weet van dit project.

Je begrijpt dat ik heeeeel erg uit kijk naar volgende week, wat zal het ons weer gaan brengen😃. Een week dichter bij ons droomhuis, maar nog belangrijker, een week dichter bij de baby. Daar ga ik mij dit weekend veel meer mee bezig houden 🤰.

Fijne zondag! ☀️