Kamerplanten zijn een soort natuurlijke luchtverfrisser en zorgen ervoor dat schadelijke stoffen uit de lucht worden gehaald. Daarnaast brengt een kamerplant letterlijk meer leven in je interieur. De verzorging van de plant speelt hierin wel een grote rol 🪴. Een goed verzorgde plant is natuurlijk een betere sfeermaker dan een plant die er niet meer zo fris uitziet. Die verzorging gaat helaas nog niet altijd even goed. De ene plant moet veel zonlicht hebben, terwijl de andere plant vooral niet in de zon moet staan. Een vaste regel voor het verzorgen van de kamerplanten is er niet, maar zonlicht en de hoeveelheid water zijn de meest cruciale zaken waar je op moet letten. Benieuwd waar je nog meer op kunt letten bij het verzorgen van een kamerplant? Ik vertel het in deze blog!

De verzorging van een kamerplant

Zoals hiervoor aangegeven is er geen vaste regel voor het verzorgen van uw kamerplant. Een vuistregel voor de hoeveelheid zonlicht is de kleur van de bladeren. Een plant met lichte bladeren heeft over het algemeen meer zonlicht nodig dan een plant met donkere bladeren. Bij de hoeveelheid water kunt u meestal één keer per week aanhouden. Een hulpmiddel is de zelfwatergevende bloempot. Deze bloempot geeft de kamerplant precies genoeg water, het enige wat je hoeft te doen is het reservoir bijvullen, ideaal 😇. Op deze manier geef je jouw uw kamerplant nooit meer te veel of te weinig water. Deze bloempotten zijn voorzien van een geavanceerd watergeefsysteem. Hierdoor wordt de hoeveelheid water dat naar de plant gaat gereguleerd. De watermeter geeft aan wanneer het reservoir bijgevuld moet worden. 

Voor sommige planten is het verstandig om de plant te bemesten of te verpotten. Dit zorgt voor een optimale conditie, maar dit is niet bij elke kamerplant het geval. Om te weten wat de beste verzorging voor de kamerplant is, wordt elke plant voorzien van een verzorgingskaart. Zo houdt je de kamerplant gezond en tevreden!

Kamerplanten kopen bij Fleurdirect.nl

Ik heb een super goede tip voor je 😃. Een kamerplant kopen doe je eenvoudig bij Fleurdirect.nl! Bestel jouw kamerplant eenvoudig online en ontvang de plant thuis binnen 1 á 2 werkdagen! De verzending is gratis bij een aankoopbedrag vanaf €45,-. Bij vragen kun je elke dag terecht bij Fleurdirect.nl tussen 10.00 en 17.00 uur!