We zijn weer een week dichterbij de oplevering en weer een week dichterbij onze verhuizing al is die nog heel ver weg. Deze week ben ik bezig geweest met het uitzetten van aanvragen voor de raambekleding. Zoals de kop hier al aangeeft, hartstikke mooi hoor zo’n glazen puntdak, maar wat hang je ervoor, zodat je voldoende privacy hebt. De enige mogelijkheid die we hebben is jaloeziΓ«n ofwel shutters. Of ze op maat gemaakt moeten worden hoef ik hier natuurlijk niet uit te leggen en ja daar zit weer een flinke kostenpost aan vast.

Waar we eerst dachten nog wel wat te kunnen schuiven met kosten is dit toch wel iets wat gewoon goed moet zijn. We hebben weinig bespaard op wat permanent geplaatst wordt aan het huis, dus zullen de vervangbare zaken het moeten ontgelden πŸ˜…. En dan willen we eigenlijk geen afbreuk doen aan het ontwerp en kleuren/materialen. Lekkere uitdaging dus, maar ook dit gaat ons weer lukken.

Voor het uitkiezen van gordijnen heb ik echt gemerkt dat je de stof moet kunnen voelen, zien en bij de rest van je kleuren moet kunnen houden om zo de juiste keuze te maken. Waar ik eerst dacht dat ik een mooi wit gordijn gekozen had, bleek de kleur veeeeels te geel. Fijn om dit dus toch even goed af te stemmen. Ook de babykamer krijgt een fijn kleurtje, hieronder de keuze die ik voorlopig heb gemaakt, we weten niet wat het gaat worden, dus ik vond dit een hele mooie keuze 🀩.

Voorbeeld gordijn kinderkamer
Op verschillende plekken krijgen we jaloeziΓ«n, het advies van de interieurarchitect was om ze zonder band te nemen.

De feedback op het meubelplan hebben we nog niet rond. We zijn nu zo druk met de laatste dingen voor de oplevering van de aannemer dat we dat iets voor ons uit gaan schuiven. Het voelt ook alsof daar op dit moment ook gewoon de prioriteit niet ligt al moeten we binnenkort wel keuzes gaan maken aangezien je vaak 8 tot 10 wkn levertijd hebt. Nu is dat voor sommige meubels geen probleem, maar een bed en bank zijn wel handig om op tijd in huis te hebben πŸ˜….

Aankomende week staat de vooroplevering van de aannemer en het bouwteam op de planning. We gaan een rondje maken door het huis en checken alles wat er in het bestek staat vs wat er nu gebouwd is. Daar komen wat aanpassingen uit en vervolgens gaan we over 2 weken dit rondje herhalen voor de eindoplevering. Hopelijk kunnen we dan lekker vooruit met alle afbouwzaken.

Komende woensdag zit ik bij de tuinarchitect om nog wat zaken recht te zetten 🀣, geintje, we gaan de planning doornemen en de materialen uitzoeken die nog open staan.

Leuke en drukke week dus weer, keep you posted! πŸ‘©β€πŸ’»