De spanning stijgt en we gaan steeds meer beslissingen nemen. We hebben terugkoppeling gehad op onze bouwaanvraag bij de gemeente, wij schrokken van de feedback, maar gelukkig keek onze architect hier niet van op en heeft hij ons gerust gesteld dat dit goed gaat komen. Pak van mij hart en ik heb volledig vertrouwen in hem, dus dat kunnen we ook weer afvinken.

Deze week is de feedback door ons aan de interieurarchitect doorgegeven. Hij heeft met de architect afgestemd wat de impact is op zijn ontwerp en heeft deze aanpassingen doorgevoerd. Het geeft ontzettend veel rust dat zij deze zaken samen afstemmen, het is een luxepositie I know, maar dat scheelt zo ontzettend veel tijd en stress. Voor mijn gevoel nemen we voor nu de beste keuzes in een cruciale fase in het project.

Work in progress

Aankomende week gaan we met de interieurarchitect richting het definitieve ontwerp en worden ook de materialen voor in het bestek besproken, zodat dit in de tweede week van Juni volledig is en naar de aannemers verstuurd kan gaan worden. Dit moet namelijk meegenomen worden in de berekeningen die zij uit gaan voeren.

Het zou ontzettend fijn zijn wanneer de eerste schop de grond in gaat, maar dat gaat waarschijnlijk september worden. We hopen dat de aannemers voor de bouwvak de begroting gereed hebben en dat we dan zo rond oktober kunnen gaan starten. In dit traject merk ik dat je je wensen gedurende het proces continue aan het bijstellen bent, omdat je wil dat alles perfect wordt en dat kost tijd. Tot nu toe is de planning Juni/Juli oplevering, wat ambitieus is en dus waarschijnlijk pas einde zomer 2022 gaat worden.

We gaan het zien, nieuwe week, nieuwe kansen en nieuwe planning 🙂