Het is een hele planning, het afbouwen van je woning. HOE doen mensen dat als ze al in het huis wonen?! Alles en iedereen loopt door elkaar heen, niets is af en het is één grote stoffige bende 😅. Deze week zijn de gietvloeren gelegd in de kamers waar geen tegelzetter hoeft te komen en is de tegelzetter dus ook bezig geweest met de ruimtes welke betegeld moesten worden. Ik verwacht trouwens ook iedere moment de vensterbanken en ben daar heeeeel erg benieuwd naar!

Aan de buitenkant is de schilder klaar en binnen bekijkt hij per week wat hij kan doen. Over 2 weken komt de houten vloer en dan begint het écht wat te worden. Ik ben nog op zoek naar een leverancier voor de droogloopmat in de hal en iemand die plinten kan plaatsen. Ze zijn afgelakt en dus gelijk aan te brengen. Tips zijn welkom 😃.

Dan is er deze week ook een sample binnengekomen van de trapleuning, we checken nog even of de kleur ok is en ook de grepen voor in de keuken en inbouwkasten hebben we binnen ter goedkeuring. Ik weet nog niet of de kleur helemaal past, dus ik stuur deze door naar Eline, onze interieurarchitect, heeeeul handig.

Ook heb ik deze week contact gehad over een alternatief voor onze vitrage. Dit is zo moeilijk om te kiezen, wanneer je ergens niet woont… Je weet natuurlijk wel welke kleuren je op de muur hebt gekozen en wat je op de vloer hebt liggen, maar ik heb gemerkt dat ik dit bijna niet te doen is. Dus hebben we (op afstand) alle samples weer bij elkaar gelegd en nieuwe opties bekeken. Daar gaan we maandag mee verder. Jammer genoeg moet dit nu op afstand. Ik zit echt in de laatste we(e)k(en) 😅 van mijn zwangerschap en het is mij een soort van verboden om nog een heel eind in mijn eentje te gaan rijden….en dan al helemaal niet naar Amsterdam. De mensen die Mark kennen weten waarom, hij is niet zo’n van van de stad en de club 🤦🏼‍♀️. Dus stel dat ik daar zou bevallen, zou de grap van de eeuw zijn, dan zou dat wel heel sneu zijn voor de baby, want ik ben bang dat dit hem/haar zijn/haar hele leven gaat achtervolgen.

Goed, terug naar de bouw. Natuurlijk gaat er deze week ook weer wat mis, De verkeerde gietvloer is gestort op de zolderslaapkamer 🤯. Ik dacht, gooi hem er gelijk maar in. Geen idee hoe je dit kan oplossen, maar het moet opgelost worden. Verder heeft onze bouwbegeleider samen met Martin Veltkamp en Roosen een afspraak gehad op de bouw over de tuin en de planning. Dit loopt goed, mits het natuurlijk extreem hard gaat vriezen in de eerste weken van het jaar, dan zal de planning wat gaan opschuiven. Deze afspraak heb ik los gelaten, het afbouwen is daadwerkelijk begonnen, dus daar bemoei ik mij op dit moment niet verder mee.

Aankomende week gaan we een knoop doorhakken over de vitrage, moet er nog het een en ander geregeld worden voor het maatwerk en zullen we ook de trapafwerking definitief moeten gaan maken.

Nog genoeg te doen voor mij óf voor Mark, maar het loopt dus lekker door. Ik ga mij iets rustiger houden, maar blijf wel af en toe spieken op de bouw 🏡.

Fijne zondag!