De laatste blog van dit jaar, wie had ooit gedacht dat ik dit zo lang zou gaan volhouden πŸ˜…. Naast het hele bouwproces is het nu een standaard actie voor mij in de week, mijn blog schrijven. Ik dacht eerlijk gezegd zelf dat ik het nooit zou volhouden, maar ik krijg alleen maar meer ideeΓ«n (denk aan het delen van de gehele planningen, werkwijze van leveranciers etc.). Nu we dit jaar gaan afsluiten, afgelopen vrijdag was de laatste werkdag van het jaar op de bouw, kijken we terug op een jaar waar ontzettend veel is gebeurd, er staat een huis en nu gaat het om de details.

Het was een mooi jaar met een super gaaf proces, maar wel ontzettend veel stress en keuzes. Het hoort er allemaal bij en wanneer je erop terugkijkt is het vooral gaaf om mee te mogen maken. Maar die laatste loodjes he, gisteravond zeiden we nog tegen elkaar dat we er nu toch wel echt klaar mee zijn, maar we moeten nog even door, nog een aantal keuzes en nog een aantal facturen en dan hopen we aan het einde van Q1 2023 te gaan verhuizen. Dan hebben we hopelijk alleen nog de post meubels open staan πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ.

En dan nu over tot de orde van de dag/blog πŸ‘©β€πŸ’»

Hij ligt er….de houten vloer! En dan heb je ineens een huis waar je binnen loopt. Heerlijk om dat warme gevoel te voelen van een huis naar een thuis. Weliswaar zonder kerstboom waarop we gehoopt hadden, maar hΓ©, we hebben geduld en gaan er straks gewoon nog meer van genieten. De vloer lag er binnen 1 week in, na het stressmoment van afgelopen week waarop de warmtepomp niet bleek te werken, werkte deze maandagochtend wel (spanning erop zetten is een goed idee). Het leggen van de vloer is ook echt weer vakwerk en dat is te zien. Voor nu is de vloer netjes afgedekt, want de schilder, elektricien en de interieurbouwer moeten nog in de woonkamer zijn, dus we zullen hem zo in februari/maart onthullenπŸ˜ƒ.

Op de bovenverdieping is weinig gedaan de afgelopen week, we wachten nog op tegels voor de badkamer en die zijn afgelopen vrijdag geleverd en zullen in het nieuwe jaar geplaatst worden. Ook zal de gietvloerleverancier dan verder gaan met het leggen van de gietvloer, want deze wacht totdat de tegelzetter klaar is.

En dan nog de vitrage, waar iedereen je voor waarschuwt is dus ook echt zo, wat een prijzen! Reken dus een ruim budget, voor het einde van de bouw, zodat je in ieders geval op je slaapkamer gordijnen kan hangen πŸ˜…. We hebben beide offertes binnen en wilde voor de kerst een beslissing maken, maar dat is nog niet gelukt. Allebei druk en je moet er toch even voor gaan zitten.

Dan is de grote hoop zand voor het huis deze week weggereden. Er zat flink wat puin tussen, dus sorry voor de mensen die interesse hadden, het was best vervuilde grond en kwam uit onze fundering, dus je had er niet zoveel aan gehadπŸ‘πŸ».

Dan hebben we nog de bekleding van de trap, we hebben een offerte van de tegelzetter, jammer genoeg niet hetgeen waar we op gehoopt hadden. De tegel die we hiervoor willen gebruiken kan niet gebruikt worden op de trap, je leest het goed NIET gebruikt worden op de trap. Dat was nu juist het hele idee. We hebben een alternatief voorstel gekregen, maar dat gaat hem niet worden. Het zijn de loodjes hΓ©, maar zooooo dit trekken wij allebei even heel slecht.

Goed, er zijn oprecht veel ergere dingen in de wereld, afgelopen week heb ik een donatie gedaan aan missie 538, wat komen die verhalen binnen, dat is écht belangrijk en ik hoop dat alle kindjes die daar nu onder behandeling zijn weer gezond worden al zeg ik dat natuurlijk ook tegen beter weten in. Denk met deze dagen extra aan elkaar en ben lief vooral elkaar. Blijf gezond en maak er een heel mooi 2023 van met familie en andere geliefden, want dat is waar het écht om draait 🌲✨.

Merry Christmas ❀️,

Liefs Renske