De straat heeft de hele week vol met busjes gestaan, het blijft onwerkelijk dat al deze mensen met het huis bezig zijn voor ons. Er is deze week wéér super veel gedaan, het zijn iets minder grote lijnen en steeds meer details en dus zijn we bijna aan verhuizen toe 😃. En die details zijn toch wel heel bewerkelijk. We proberen ook steeds meer op de bouw te zijn, zodat we snel kunnen bijsturen als we iets zien wat niet klopt of wij iets aan willen passen. Nu kan het nog 😊 en dat werkt het snelste.

Deze week is de interieurbouwer volle bak bezig geweest. De stukadoor heeft betoncare in de badkamer aangebracht en de tuinman is ook flink bezig geweest. De elektricien heeft ook wat werk verzet, maar loopt nog flink achter op schema en dat is super frustrerend aangezien dat nog in de opdracht van de aannemer zit/zat. Er is veel contact, maar het gaat nog niet volgens plan en wij hopen dus dat er de komende weken meer meters genaakt worden.

Frustraties blijven er denk ik gedurende het hele bouwproces, zo zijn wij 2 jaar geleden met de tekeningen begonnen er vanuit gaande dat we 1 jaar later ons huis gebouwd zouden hebben. De architect waarschuwde ons al dat dit soort trajecten veel meer tijd kosten en dat je dat moet accepteren. Ik kon dat lastig verkroppen, maar snap nu waarom. Sommige tekeningen, bijvoorbeeld de plattegronden moet je een tijdje wegleggen om zo uiteindelijk tot andere inzichten/indelingen te komen. Ook heb je het er dan automatisch met meer mensen over en dat geeft je ook weer inzichten. De uiteindelijke tekeningen zijn dan ook heel anders dan het eerste ontwerp en dat komt door het delen van ervaringen en expertise van bijvoorbeeld een interieurarchitect. Zo hebben wij een deur uit het ontwerp laten halen, omdat het de woonkamer kleiner zou maken en de looprichting logischer zou zijn. Goede keuze nu we in het huis staan, want het was een nutteloze deur.

Goed, er is dus weer super veel gedaan en ook weer besteld. We hebben net nog een gedeelte van de verlichting besteld, dit moest écht nog even gebeuren.

Als laatste heb ik afgelopen vrijdag een call gehad met onze interieurarchitect Eline. We hebben de aanpak en planning van ons meubelplan besproken en hebben dit in 2 fases opgedeeld. Zo gaan we eerst de verlichting bestellen, hier hebben wij alle keuzes nu gemaakt en gaan we in de tweede fase verder met de meubels. Ik heb hier eind maart een afspraak over in Amsterdam. Dan gaan we de stoffen van al de meubels uitzoeken. De verlichting hopen we de komende weken te kunnen gaan bestellen, dan is ook dat compleet.

De vitrage is inmiddels ook zo goed als rond, tenminste de jaloezieën dan. De gordijnen gaan wij pas doen wanneer we er zitten, maar de jaloezieën hebben we echt nodig om alles te kunnen afsluiten voor een beetje privacy. Dat hebben we wel nodig op deze locatie 😅.

Zo dit was een korte recap op de late zondagavond 🎉.

Tot volgende week 🙋🏼‍♀️