We zitten nu 114 weken in het hele proces en het einde begint in zicht te komen. De laatste offertes worden geaccordeerd en hopelijk kunnen we dan snel de meubels gaan uitzoeken. Daar hebben we heel bewust nog even mee gewacht, dus onze huidige spullen gaan gewoon nog even mee naar het nieuwe huis. Ik denk dat ze zullen “verzuipen” in de ruimte 🀣.

Afgelopen week is er super veel gedaan in de tuin, ik denk dat deze het eerder af gaat zijn dan het hele huis! Hoe fijn, kunnen we daar alvast wonen 😊! Ze werken lekker hard door en hebben weinig oponthoud gehad tot nu toe. In huis is bijna iedereen bezig op dit moment. De gietvloer is aanstaande maandag droog en dinsdag kunnen we dus door op de eerste verdieping. We hebben daar best wel wat maatwerk, dus dat zorgt ervoor dat we er zelf nog even niet in kunnen.

Vandaag ga ik nog even bescherming halen voor de vloer, nu denken we….zal wel loslopen, maar ik vergeet het mijzelf nooit als er iets op valt en niemand zijn verantwoordelijkheid neemt en de gietvloerleverancier gaat het niet afdekken, dus met een auto vol geladen naar de Karwei. Dat beschadigen hebben we ook gehad met de tegels in onze badkamer, deze waren compleet, maar omdat iemand eroverheen gelopen (ze waren op de vloer in een patroon uitgelegd, zodat we dit konden goedkeuren) zijn er een aantal gebroken. Wordt allemaal opgelost, maar dat kost weer tijd (en geld πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ) en dat hebben we op dit moment niet meer.

Ook de vitrage kunnen we bijna laten maken, volgende week wordt er nog voor de laatste keer ingemeten en dan gaat alles in productie. Wel 6 tot 8 weken levertijd, dus ook daardoor gaan we wat later overhuizen.

Toen ik afgelopen week het huis in liep kreeg ik echt kriebels, soort van verliefd gevoel, het is echt ontzettend mooi aan het worden! Van schets naar uiteindelijk het zien is toch wel echt spannend, sommige keuzes heb je al een hele tijd geleden gemaakt en nu is het hopen dat het ook allemaal mooi samen gaat vallen. Dat gaat zeker lukken!

Ook de discussies zijn er weer, maar gelukkig lossen we ze snel op, we weten ook dat dit het einde van het bouwproces is, dus dat we door moeten. Hormonen kan ik het niet meer op gooien, dus einde discussie πŸ˜….