Waar ik de afgelopen weken door de bomen het bos niet meer zag is alles nu wat open stond duidelijk. Vertraging heeft ieder bouwtraject, maar daar valt mee te leven. Hoe vaak ik tegen mijzelf heb gezegd: “wat is het ergste wat er nu kan gebeuren?” vertraging dus, maar dat hoort er nu eenmal bij en neem van mij aan, wanneer je je droomhuis gaat bouwen is dit alleen maar logisch, want sommige keuzes en trajecten hebben nu eenmaal tijd nodig. Ik zou het juist jammer vinden wanneer we in dit proces te snel keuzes maken en later denken…hadden we maar…

De laatste keuze die we nu hebben gemaakt; we gaan samenwerken met een interieurarchitect waar wij allebei een ontzettend goed gevoel bij hebben. Afgelopen vrijdag hebben wij onze eerste afspraak gehad. Mark is naar Amsterdam gereden en ik heb ingebeld met onze dochter. Toch fijn om erbij te zijn, maar Mark had stiekem al wat input gegeven voor het interieur, dus ik stond 1-0 achter. Uiteraard heb ik dit goedgemaakt aangezien ik mijn Pinterest bord al flink heb uitgebreid ;). Mark mag nu aangeven wat hij écht niet mooi vindt. Binnen 2 á 3 weken komen zij met een voorlopig ontwerp op basis van ons gesprek en de input die wij gegeven hebben. Hierbij zullen zij ook alvast een voorstel doen voor kleur en materiaal. Super gaaf, heel veel zin in!

Waarom we een interieurarchitect betrekken bij ons project? Puur om het totaalplaatje kloppend te maken. Het is zo’n megaproject geworden dat er teveel keuzes gemaakt moesten worden waarbij we hulp nodig hebben. Natuurlijk kunnen wij een hoop keuzes zelf maken, maar hoe weet je of je de beste aanbieder voor vloeren hebt? Of welke opstelling voor de keuken het beste is voor deze ruimte? Wat smeren we op de muren, zodat we rust creëren? Hoe laten we binnen en buiten samen komen? Je hoort het al, veel keuzes die we echt wel kunnen maken, maar er is zo ontzettend veel aanbod, dat we graag een specialist mee laten kijken en ons advies willen laten geven, zodat wij zeker weten dat we dit gelijk goed doen. Ook dit is een kostenoverweging, maar in the end gaat het ons ook tijd besparen en tijd is geld mensen :). Ik zal een aparte blog schrijven over de meerwaarde van een interieurarchitect, zodat je hier ook een goed beeld bij krijgt. Dit zal ik pas over een tijdje doen, zodat ik mijn volledige ervaring kan delen.

Deze week gaat de aanvraag voor de bouw en sloopvergunning naar de gemeente, spannend moment en we hopen dat we geen tegenstanders hebben, alhoewel, die heb je altijd wel, maar goed mensen die het ons moeilijk gaan maken. Fingers crossed dus.

Als laatste nog een punt waar wij weinig invloed op hebben en dat is de drukte van de aannemers. We merken dat een aantal partijen ontzettend graag willen bouwen, maar dat ze pas plannen wanneer wij akkoord op de begroting geven en dat is nu net iets wat nog even op zich laat wachten aangezien wij ook nog input nodig hebben vanuit de interieurarchitect. Spannend dus, want dat kan best wel eens een ding worden.

Maar goed, zoals jullie al hebben kunnen lezen is er maar weinig echt te plannen in dit traject en zorgen we er gewoon voor dat we de juiste mensen op het juiste moment aan tafel hebben zitten. Meer kunnen wij op dit moment niet doen….nou ja…dromen over hoe het zal zijn om (hopelijk) volgende zomer in onze nieuwe tuin te zitten en verder Pinterest borden vullen.