Je zal het meemaken, in april de bouw nog even stilleggen vanwege hevige vorst. Gelukkig duurde het maar even en was de sneeuw ook zo weg, maar we stonden toch raar te kijken afgelopen vrijdag toen er sneeuw gevallen was. Voor het metselwerk is het niet al te best, maar dat hebben de metselaars netjes afgedekt.

Deze week ben ik vooral druk geweest met details voor het maatwerk en de afwerking. In de keuken hebben we namelijk een quooker bedacht, maar dat blijkt weer niet te gaan met het materiaal wasbak. Goed om dus over na te denken wanneer je een (natuur)stenen blad wil op je keuken.

Ook de deuren zijn niet allemaal standaard , dus ook daar moeten we op zoek naar de juiste leverancier. Ga je dus met een interieurarchitect aan de slag, weet dat er dan flink wat maatwerkkosten bij gaan komen. Er zijn bepaalde producten die een standaard maatvoering hebben, maar wil je het op maat hebben en dus niet standaard, dan kom je al gauw uit bij een interieurbouwer. Daarover gesproken, ben op tijd, want ik mag blij zijn dat ik 2 partijen heb gevonden die voor het einde van het jaar nog tijd hadden.

Waarom een interieurbouwer? We hebben bijvoorbeeld de kast in onze slaapkamer in laten tekenen en die hebben we nu volledig zelf in kunnen delen, heeeeel fijn! Maar ook het materiaal hebben we inmiddels uitgezocht. De deuren die van glas zijn komen er ongeveer uit te zien als op de afbeelding hierboven 😍.

Afgelopen week heb ik ook verschillende keren contact gehad met de aannemer, we zijn druk bezig met het afronden van de aanschaf van het sanitair en hebben ook kort overleg over de planning gehad. De situatie rondom de verdiepingsvloer is nog steeds ongewijzigd, dus 🤞🏻 dat het volgens de aangepaste planning gaat verlopen.

De eerste steen is gelegd en nu zijn we nog bezig met de positie van het plaatje waarop de eerste steenlegging wordt genoemd. Detail, maar hebben we dus ook over nagedacht 😅. Morgen, maandag, ga ik naar de fabriek waar onze kozijnen worden gemaakt en daar gaan we ook het deurbeslag kiezen. Ben benieuwd!

Geniet van jullie zondag!🎉