Vrijdag was het weer zo ver….de bouwvergadering. We hebben eerst een rondje over de bouw gelopen en hebben kunnen zien dat de eerste verdiepingsvloer is gestort 🙌🏻. Ook zit de trap er in van de kelder tot aan de eerste verdieping. Heel leuk om daar eindelijke eens op te lopen, gek gevoel dat we daar over een jaar gewoon dagelijks op lopen. I know, het is logisch, maar ff lekker om bij weg te dromen.

Planning loopt vooralsnog ok. Uitdagingen zijn het sanitair en de rieten kap. Sanitair hebben we nog niet besteld omdat er wat troubles zijn over wie het moet gaan leveren….details ga ik je besparen, maar het is iets waar ik totaaaaaaaal geen energie van krijg ☠️. Dan nog het riet, zoals je in het nieuws wel hebt kunnen horen gaan alle bouwmaterialen op dit moment door het dak en dus ook het riet. Het gekke is dat we dit tijdig hebben ingekocht, maar dat de onderaannemer het tóch aan ons willen doorbelasten. Ook weer een gevalletje…..weg energie 😅. Je snapt wel dat het temperatuurniveau in de bouwkeet tot een kookpunt steeg 🔥.

Maar goed er zijn ook heeeeeele mooie dingen gaande. Zo hebben we een interieurbouwer gevonden die dit jaar nog kan plaatsen én we zijn een heel eind met onze tuin. We gaan naar een afronding met de partij die onze tuin gaan aanleggen en ook dat kunnen we dan gaan verwerken in de planning.

Ook de vloer zijn we zo goed als uit. 6 Weken nadat de cementdekvloer is gelegd, gaat voor de bouwvak gebeuren, kan deze geplaatst worden. De gietvloer gaat eerder gelegd worden en vervolgens zal het sanitair geplaatst worden. Vervolgens kan de interieurbouwer er in wat zal betekenen dat we zo rond week 42/43 de vloer kunnen laten plaatsen en eerste week november de interieurbouwer aan het werk kunnen zetten. Dit is écht het best case scenario, dus gaat waarschijnlijk nog wel iets uitlopen, maar we gaan de goede kant op.

Het is ook gewoon al MEI. Bizar hoe snel de tijd gaat en wat we allemaal al gedaan hebben en nog moeten doen 😱. Hoe vaak ik al gezegd heb: “volgend jaar deze tijd zitten we aan een roseetje in de tuin (of bij de open haard) “. Het is op meerdere handen te tellen.

Volgende week weer een update, dan over de interieurbouwer, ga er volgende week vrijdag langs, en hopelijk een definitieve klap op het bestellen van het sanitair.

Fijne zondag!