We zijn een week weg geweest en hebben dus niets meegekregen van onze 81ste week die wij inmiddels met onze bouw bezig zijn. Tijdens onze vakantie zijn we bezig geweest met het afstemmen van een aantal meerwerkposten (binnendeuren, tegelwerk etc.) en ook met het aanpassen van de plinten in ons huis. Onze plinten gaan namelijk ingestucte (ik denk dat ik het goed schrijf 😱) worden….ooit van gehoord?! πŸ˜… ik eerlijk gezegd niet, maar het komt erop neer dat de plint gelijk gaat lopen met de wand. Hieronder twee voorbeelden van een ingestucte plint. Deze discussie heb ik niet gewonnen en ik moet eerlijk zeggen dat het ook erg mooi is, dus helaas geen minderwerk 😒.

Op onze terugreis, we waren in Zeeland, dus na 1,5uur weer in Dongen ☺️, zijn we langs het huis gereden en dachten een rieten dak aan te treffen, helaas….nog een weekje wachten, maar het riet lag al wel klaar. Dit riet komt uit China en is op dit moment het best bruikbare riet. Leuk om te zien is dat de pluimen er nog aan zitten, logisch, maar vond het wel apart.

Afgelopen week is de aannemer ook bezig geweest met de betimmering van het dak en het voorbereiden van het plaatsen van de kozijnen, kozijnen worden na het stucen van de buitengevel en het riet gedaan omdat de steigers dan voor een groot deel weg moeten. De kozijnen in de punten komen laten aangezien dit maatwerk is en wat langer op zich laat wachten.

Ook zijn we inmiddels gestart met de afbouwplanning. Dit heb ik eerder al gedeeld, maar de leveranciers beginnen hierom te vragen, dus hier moeten we even gas op geven. Werkzaamheden die hier op komen te staan zijn: vloeren, maatwerk (keuken, kasten, badkamermeubel etc.) en elektra. Dit is nog best wel een klus aangezien dit de open eindjes zijn voordat we in het huis kunnen. Ik wil toch wel een keuken hebben staan voordat we gaan verhuizen. Oplevering van de aannemer is week 43, eind oktober, en we plannen dus vanaf dat moment de rest.

Aankomende week ga ik op pad voor meubels, heel erg benieuwd waar we op uit gaan komen. Het budget begint aardig op te raken πŸ˜… of is eigenlijk al zo goed als op, maar goed, we hebben een aantal grote items Γ©cht nodig zoals een grote eettafel, barkrukken en een fijne bank.

Keep you posted! β˜€οΈ