De vakantie zit erop, we zijn weer veilig terug in Nl en gelukkig hebben we heerlijk weer gehad, want man man man, wat een regen is er vandaag gevallen. Wat nu valt…….nou ja, we staan direct weer helemaal met beide benen op Dongense grond, kaarsen aan, kachel aan…niet te hoog want ow die energieprijzen πŸ˜… en de agenda weer open voor een bomvolle week.

Maandag:

 • Complete actielijst voor het huis herzien
 • Voorbereiden bouwvergadering
 • Contact met leveranciers voor directielevering (wij hebben een aantal zaken zelf besteld denk aan verlichting en marmer, dit moet geleverd worden op de bouw)

Dinsdag

 • Afspraak tuinarchitect op bouw
 • Afspraak Grand & Johnson + RMR op bouw
 • Bouwvergadering (E installateur, W installateur, aannemer, uitvoerder, bouwbegeleider & ik)

Woensdag

 • Alle punten vanuit bouwvergadering oppakken
 • Levering verlichting checken
 • Verloskundige 🀰 ook niet onbelangrijk πŸ₯°

Donderdag

 • Afspraak vloerenleverancier op bouw
 • Uitzoeken deurbeslag voordeur

Vrijdag

 • Nog open voor een hele hoop actiepunten

Drukke week dus voor de boeg en dan te bedenken dat ik er deze week alleen voor staπŸ’ͺ🏻. Gaat goed komen. Al kijk ik soms al wel eens terug op dit proces en denk ik al dat ik zaken anders had gedaan. Niet als het gaat om keuze voor het interieur, huis oid, maar meer omtrent het proces. Ik zal dat eens rustig onder elkaar zetten en hier een aparte blog aan wijden, want ik denk dat het hele nuttige informatie is wanneer je zelf gaat bouwen. Hoef je dat wiel niet meer uit te vindenπŸ₯΅.

Tijdens onze vakantie zijn we veel bezig geweest met de bouw, wat ergens logisch is, want je zit in een hele belangrijke fase van het proces, maar dit trok echt alle energie uit ons. Reality check dus en even volle focus op communicatie met de aannemer. We hebben flinke discussies over planning, meerwerk (ivm kosten) en samenwerking. De details laat ik nu in het midden, maar we zijn er echt teveel mee bezig geweest, wat in onze ogen onnodig was. Het jammer is dat we geen steek verder zijn gekomen en alleen maar verzanden in nΓ³g hoger oplopende discussies. De bouwvergadering van as donderdag is naar voren gehaald naar dinsdag om meer vaart te maken richting de eindstreep en knopen door te hakken.

Deze week zal ik weer wat meer foto’s en video’s delen van de bouw, ik ben er tenslotte zelf weer en dat maakt het toch net ff wat makkelijker. Deze week heb ik wel 1 foto ontvangen, hierop kun je goed zien dat het glas er nu (bijna) overal in zit. Het meest lastige was wel de punt aan de voor en achterzijde. Deze zijn op maat gemaakt en hebben wat langer op zich laten wachten. Gelukkig zitten deze er nu netjes in.

Ingezonden foto tijdens onze vakantie door mijn schoonmoeder πŸ˜ƒ.

Nu we het toch over die punt hebben, we zijn ervoor gewaarschuwd hoor, noem mij naΓ―ef, maar we zijn bezig met vitrage en die moet dus op maat gemaakt worden voor beide ramen. Je voelt hem al aankomen…..niet-te-doenπŸ’Έ! Maar goed, er zal iets voor die ramen moeten komen, dus we kunnen er ook niet echt onderuit. Gaan we dus weer even regelen, maar toen we dit proces begonnen met onze architect gaf ik zelf al aan….niet heel praktisch he, die punt, maar goed, een architect is nu eenmaal goed in zijn vak en in het tekenen van mooie huizen. Op basis daarvan kies je iemand, nu zitten we ermee πŸ˜…. Anyway, het is mooi, niet praktisch, dus we gaan het mooi afmaken.

Zoooo…..dat was hem weer, ik ga even verder met de actielijst, hoe meer er vanavond gedaan kan zijn des te minder hoef ik morgen alleen te doen aangezien Mark deze week eigenlijk alleen maar buiten de deur is🏎.

Fijne zondagavond!