Bouwen en plannen, het is een heel gedoe. Zo zijn we druk bezig met de afbouwplanning en wil dat maar niet echt vlotten. We wachten namelijk op de levering van tegels en daarvan zijn een aantal werkzaamheden afhankelijk. Deze zouden in December geleverd moeten worden, maar daar was de leverancier nog niet zo zeker van 🀯. Ok, een alternatief zoeken?! Liever niet, maar alles laten wachten op deze tegels is ook geen optie. Iets waar ik op dit moment mijn hoofd over breek.

Dit is de tegel die zo lastig leverbaar is. Mocht iemand tips hebben voor een snelle levering?! Kom maar door

Deze week heb ik veel contact gehad over de badkamer van onze slaapkamer. Hierin moet een drain geplaatst worden welke geschikt is voor de gietvloer. Deze is inmiddels besteld en werd deze week door de loodgieter geplaatst. Ook ben ik met de stukadoor door het huis gelopen voor het checken van de laatste paar stucwerkzaamheden.

Aanstaande dinsdag staat er weer een bouwvergadering op de planning waarin we de opleverdatum zullen gaan bespreken en de lopende zaken. Ik moet zeggen dat deze vergaderingen mij iets minder energie geven dan voorheen. Wanneer je tegen een oplevering aan gaat zitten wordt er veel gesproken over zaken die wel/niet nog door de aannemer gedaan kunnen worden. Misschien heeft het er mee te maken dat er niet altijd even flexibel meegedacht wordt, maar ik heb het idee dat iedere aanpassing een bak geld kost. Juist nΓΊ gaat het over de details en hoop je deze toch wel af te kunnen tikken.

Vandaag ben ik ook druk bezig geweest met het meubelplan, hier staan een aantal banken in welke erg mooi zijn, maar deze zijn niet beschikbaar in de woonwinkel waar ik naartoe wilde gaan. Je wil een bank toch even testen van tevoren. Geldt overigens ook voor de eetkamerstoelen. Goed, hier ben ik dus nog even zoet mee. Volgende week ga ik maar eens op jacht en proefzitten om zo wellicht een andere keuze te maken, maar wel het gevoel te hebben dat we de juiste keuze maken. Van een foto is het toch wat lastig keuzes maken.

Aan die buitenkant van het huis is het timmerwerk bijna klaar. Dit zijn de laatste grote werkzaamheden van de aannemer. Binnen worden er nog steeds kleine klussen uitgevoerd en zullen ze de komende 2 Γ‘ 3 weken nog wel bezig zijn. De opleverdatum is nog niet definitief vastgesteld. Dit heeft te maken met de werkzaamheden die nog blijven liggen totdat onze onderaannemers zijn geweest. Denk hierbij aan de vloerenleverancier, de interieurbouwer etc. Daarna zal het sanitair pas gemonteerd worden en ook de armaturen opgehangen worden. Het is dus nog een flinke puzzel, maar gelukkig heb ik daar goede hulp bij.

Waarom even een knop om? Omdat dit echt de laatste loodjes zijn met de aannemer en dat zorgt voor discussies. Daar moeten we even doorheen al wil ik mij het liefste nu bezig houden met de leuke dingen zoals het meubelplan. Ik plan dus zoveel mogelijk momenten in voor het ‘fixen van de discussiepunten’ en ook een paar leuke momenten, zoals het uitzoeken van de meubels πŸ˜ƒ. Geen struisvogelgedrag, maar ik wil ook wel een beetje genieten van dit proces.

Oooow ik kan niet wachten tot we kunnen genieten van onze fijne badkamer, de keuken en onze heerlijke zithoek. Het duurt nog even, maar het is zo’n fijn vooruitzicht, dat moeten we voor ogen blijven houden πŸ’ͺ🏻.

Fijne zondag allemaal β˜€οΈπŸ‚.