Houten jaloezieën zijn populair, dat valt niet te ontkennen. Bij de zoektocht naar nieuwe raamdecoratie komen veel mensen bij de jaloezieën uit. Maar waarom ze zo geliefd zijn? Dat lees je in dit artikel. We geven drie redenen om voor de houten jaloezieën te gaan. Zo krijg je zelf een beter beeld bij de raamdecoratie en kun je de populariteit beter begrijpen.

1: Functionele bediening

Reden 1 om voor houten jaloezieën te gaan zit hem in een stukje functionaliteit. Het type raamdecoratie is erg handig te noemen. Je kunt zelf verstellen hoe de panelen worden gekanteld. Ook kun je de jaloezieën omhoog en omlaag halen. Op een zonnige dag komt dit goed van pas, je bepaalt dan zelf de gewenste hoeveelheid lichtinval van buiten.

Naast lichtinval draagt dit functionele ook bij aan een gevoel van privacy. Doordat je zelf de jaloezieën in kunt stellen bepaal je wat er vanaf buiten zichtbaar is als er naar binnen wordt gekeken. Als je even een momentje rust en privacy zoekt kunnen de houten jaloezieën je daar bij helpen.

2: Stijlvolle opties

Houten jaloezieën zijn op een stijlvolle manier vormgegeven en brengen sfeer in de kamer. Het maakt niet uit wat voor woonstijl je hebt, de jaloezieën kunnen er altijd wel bij passen. Het fijne is ook, dat de houten jaloezieën verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en tinten. Bij inhuisplaza.nl kun je voor meerdere jaloezieën terecht.

Houten jaloezieën zijn vaak verschillende houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan stevig Lindehout, lichte Bamboe of mooi Abachi hout. De tinten van het hout zelf is niet het enige waar je uit kunt kiezen. De jaloezieën kun je ook in een kleur bestellen. Veel worden van grijze, zwarte of witte tinten voorzien voor een strakke look in je woning. Dat sluit erg mooi aan bij een modern interieur.

3: Op maat mogelijk

Een derde reden heeft met de maat van de jaloezieën te maken. In je eigen woning kun je waarschijnlijk al concluderen dat niet ieder raam hetzelfde is. Soms zijn ramen in standaardmaten geplaatst, maar vaak genoeg wijken de precieze afmetingen af. Daarom is het wel zo fijn dat je houten jaloezieën op maat kunt bestellen. Zo weet je zeker dat ze passen en mooi aansluiten. Het maakt raamdecoratie ook minder effectief als ze niet goed bij de vorm van je raam passen. Je kunt echt rekenen op maatwerk.