Wanneer je je huis gaat verbouwen ga je waarschijnlijk ook een nieuwe vloer leggen. Bij een rigoreuze verbouwing komt er ook een cementdekvloer in, om de boel (vloerverwarming) te egaliseren. Wanneer deze vloer gelegd wordt is het verstandig om rekening te houden met de verschillende vloerafwerkingen die je wil. Wil je bijvoorbeeld in de hal een tegel en in de woonkamer hout, dan zal de vloer in de hal hoger gelegd moeten worden dan in de woonkamer. Een houten vloer is namelijk dikker.

Een aantal maten op een rij:

  • Gietvloer: 3 á 4 mm
  • Houten vloer: 14 tot 18 mm
  • Tegelvloer: 3 mm

Deze maten zijn exclusief egalisatie, de vloerenlegger gaat er vanuit dat dit de cementdekvloer al strak gelegd is. Hieronder zie je een duidelijk voorbeeld van de opbouw van een vloer.

Opbouw vloer Bron: joostdevree.nl

Een cementdekvloer moet zo snel mogelijk gelegd worden aangezien het cement snel kan droogt. Het is natuurlijk prettig dat je het zo nat mogelijk kan verdelen over je vloer en ook tegelijkertijd glad kan trekken. Best een flinke klus dus.

De kosten van het leggen van een cementdekvloer liggen tussen de €25 en €55 euro per m2. Bij extra isolatie of bijvoorbeeld vloerverwarming ben je wat duurder uit.