Mantelzorg is een steeds meer voorkomende term die ook in je thuissituatie kan gaan spelen. We zitten midden in een flinke vergrijzing van onze bevolking en er wordt steeds meer een beroep gedaan op mantelzorgers. 

Het is voor ons nu nog niet aan de orde, maar wel zette het mij aan het denken toen kennissen van ons dit hebben gedaan. Hoe mooi is het dat je dit voor je ouder(s) kan doen. Je kan ze hulp bieden, maar toch de privacy gunnen die jullie beide nodig hebben. Een zorgwoning is dus zo gek nog niet. 

Waar moet je aan denken bij het bouwen of plaatsen van een mantelzorgwoning?
Allereerst heb je er natuurlijk wel de ruimte voor nodig, maar denk ook niet al te groot. Je komt met een standaard tuin al een heel eind. Daarnaast  bestaat er ook de zogenaamde kangoeroewoning. Dit is een nieuwbouwwoning waar je zelf in gaat wonen en waar een apart gedeelte is voor je ouders. Super mooi, handig en dus alles in één oplossing. 

Het kan zijn dat je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een woning. Dit geldt voor woningen groter van 100m2. Er zijn al mooie oplossingen vanaf ongeveer 40m2. Hierin kun je je ouders voorzien van alle basisbehoeftes. 

Het prettige van een mantelzorgwoning is dat je geen aanpassingen hoeft te doen in je eigen huis. Je hoeft dus niets te verbouwen, je hebt alleen de ruimte in je tuin nodig om de unit te plaatsen. 

Wat zijn de mogelijkheden binnen de woningen? 

Er zijn van allerlei uitbreidingsmogelijkheden om de mantelzorgwoning perfect aan te laten sluiten op de wensen van je ouder(s). Wanneer je een woning wil bekijken is er bij deze partij een inspiratieterrein ingericht waar alle woningen bezocht kunnen worden. Het fijne hiervan is dat je alle oplossingen kan zien en ervaren. Het is toch een hele stap om dit samen te ondernemen en op deze manier bereiken je deze stap goed voor. 

Deze woningen worden in een eigen fabriek gemaakt. Door een team van behulpzame experts wordt je compleet ontzorgt in dit traject. Zo brengen zij adviezen uit over eventuele vergunningen, maar ook voor de inrichting en beschikbare opties nemen de specialisten je mee aan de hand. Je wordt dus compleet ontzorgt van A tot Z. 

Vraag hier een brochure aan voor een compleet beeld van de mogelijkheden die aangeboden worden door mantelzorgwoningen.nl