Wil je heel graag een bad in je badkamer, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden en natuurlijk ook zaken waar je rekening mee moet houden. Het type ligbad is vooral belangrijk.

Type ligbad

Er zijn verschillende type baden. Zie hieronder de verschillende types:

Vrijstaand ligbad
Inbouwbad
Half vrijstaand bad
Hoekbad

De grootte van je ligbad

Het is goed om bij jezelf na te gaan hoe je het bad gaat gebruiken om de grootte te bepalen. Lig je er altijd alleen in of is het een familieaangelegenheid šŸ˜ƒ met alle kids tegelijk of lig je graag met je partner in bad. Een bad hoeft niet groot te zijn, maar dat kan natuurlijk wel. Bedenk dus goed hoe je het bad gaat gebruiken, zodat je de grootte hierop aan kan passen. Een standaard bad is 170×170 of 180×180 groot.

Past het in je ruimte?

Je badkamer is, meestal, niet de meest grote kamer van het huis. Soms is het passen en meten en kan een vrijstaand ligbad ervoor zorgen dat je badkamer ruimtelijker oogt. Een 3D tekening kan helpen om je een goed beeld te geven van de impact van een bad en of het Ć¼berhaupt gaat passen natuurlijk. Deze kun je laten maken bij een sanitairspecialist.

Welk bad ligt het lekkerst?

Een bad moet niet te diep zijn, je moet er makkelijk in kunnen stappen en met je hoofd nog over de rand kunnen kijken. Het advies is om een bad van ongeveer 60cm diep te nemen. Daarnaast is het belangrijk dat je in het zitgedeelte een schuine hellende wand hebt, zodat je comfortabel kan liggen.

Hoe test je een ligbad?

Ga naar een showroom en ga in verschillende baden liggen. Het klinkt vreemd, maar het is Ć©cht goed om te doen. Doe wel even je schoenen uit šŸ˜‰.