De 54ste keer dat ik een blog schrijf en de eerste keer in het nieuwe jaar. Ik had nooit van te voren kunnen bedenken dat we zo lang met de voorbereiding van ons droomhuis bezig zouden zijn. Ik weet zeker dat het het waard zal zijn, maar als je mij vorige jaar zou vragen wanneer wij in ons nieuwe huis zouden gaan wonen zou ik deze periode noemen πŸ˜…. Dat zou erg koud worden op alleen een fundering πŸ™ˆ.

Het jaar is voorbij gevlogen en we hebben ontzettend veel meegemaakt. De hele periode van het tekenen van het huis heeft tot de zomer 2021 geduurd. Vervolgens zijn we aannemers gaan benaderen en hebben we tussendoor ook een interieurarchitect betrokken bij het proces. We zijn met een lichtplan aan de slag gegaan en hebben contact gezocht met een tuinarchitect. Een hele nieuwe wereld die wij samen moesten gaan ontdekken en welke ik hier zo goed mogelijk wil omschrijven, zodat lezers die een nieuwbouwhuis gaan bouwen er iets aan hebben. Het is voor veel mensen de eerste en naar alle waarschijnlijkheid ook de laatste keer dat je “zelf” een huis gaat bouwen. Dan zijn er zo ontzettend veel dingen die je uit moet zoeken. Ook moet je vertrouwen op leveranciers of andere partijen die je niet of amper kent. Al met al, met die rede is droomhuis24 geboren en ik hoop dat jullie (lezers) er Γ©cht wat aan hebben. Natuurlijk hoop ik ook dat jullie het leuk vinden om te lezen en te volgen natuurlijk πŸ˜ƒ.

Over tot de orde van de dag en de ontwikkelingen rondom de bouw. Afgelopen week heb ik een laatste feedbackronde gedaan op onze offertes voor de basisverlichting en ben ik in de sanitair offerte gedoken. Voor beide heb ik twee offertes opgevraagd en deze heb ik zo goed mogelijk vergeleken. Januari zal in het teken staan van knopen doorhakken. Er zullen een hoop materialen besteld moeten gaan worden aangezien de levertijden niet te doen zijn op dit moment. Ook gaan we samen met de interieurarchitect aan de slag met de volgende zaken:

  • Vloeren
  • Binnendeuren & garnituur
  • Wandafwerking
  • Raambekleding
  • Meubelplan

Genoeg te doen dus in het nieuwe. jaar en dan hopen dat de levertijden gaan passen in onze planning πŸ™πŸ». Je zou zeggen dat we op tijd zijn, maar het schijnt op dit moment echt een ramp te zijn. Goed, daar zijn we nog niet, dus daar ga ik mij nog geen zorgen over maken en nu eerst genieten van een heerlijke vrije zondag met ons gezin πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§πŸΆ. Voor iedereen die mijn blog leest, de beste wensen en maak er een mooi jaar van!