Happy new home 

Vandaag was een bijzondere dag, we hebben de sleutel gekregen van ons huis. In de ochtend hebben we eerst een inspectie gehad in het huis, hierbij hebben we samen met de makelaar en de verkopende partij door het huis gelopen, meterstanden zijn genoteerd en de laatste zaken zijn besproken en aan het einde van de inspectieronde ontvingen we de sleutel. Wat een heerlijk gevoel.

We hebben er namelijk een hele tijd over gedaan om uiteindelijk onze droomlocatie te vinden, maar daarover later meer.

Na de sleuteloverdracht zijn we naar de notaris gegaan en hier vond het officiële gedeelte plaats. De notaris heeft ons meegenomen in de koopakte en de hypotheekakte. Je krijgt super duidelijk uitgelegd waar je voor gaat tekenen, al bereid je dit natuurlijk zelf ook goed voor. 

Het officiële moment is dan eindelijk daar en er wordt getekend voor het huis, helaas is de verkopende partij niet welkom vanwege de corona crisis en wordt deze door een collega van de notaris door middel van een volmacht getekend. Dit geldt ook voor de hypotheekakte, dat is overigens gebruikelijk. 

En dan….is het huis officieel van ons 🙂 

Iets waar we zo lang op hebben gewacht en waar we ook echt nog wel even op moeten wachten wanneer we er eindelijk in kunnen, maar het is van ons!

We zitten volop in de voorbereidingen met de architect en hij gaat de komende weken aan de slag met de vergunning van de woning bij onze gemeente. Voor ons is het een erg prettig gevoel dat hij deze taken uit handen neemt, iets wat luxe is, maar zeker geen overbodige luxe aangezien hij de juiste wegen kent. Hoe we onze architect hebben gevonden vertel ik je hier.

Na het officiële moment bij de notaris zijn we terug naar het huis gegaan en hebben we met champagne geproost op onze toekomst op onze nieuwe plek. We hebben een brievenbus, de kachel brandt en hebben verlichting. Daar is verder alles mee gezegd, want we staan aan de vooravond van de grootste verbouwing van ons leven! Hoe wij uiteindelijk tot nieuwbouw zijn gekomen, dat leg ik je hier uit.

In de volgende blogs ga ik jullie meenemen in ons complete proces van bezichtiging naar oplevering van ons droomhuis. Ik heb gemerkt dat we ontzettend veel vragen hadden gaande het proces en dat het moeilijk was om een plek te vinden waar je objectief advies over allerlei zaken kan krijgen die met de aankoop en (ver)bouw van een woning te maken hebben. Om jullie het dus wat makkelijker te maken en behoeden voor fouten of vertraging ben ik gestart met deze blog en hoop dat je zo het proces helderder kan krijgen voor jezelf door de juiste stappen op het juiste moment te nemen. 

Heel veel plezier, dat hebben wij ook 🙂

Groeten, 

Renske