Nadat alle officiele taken zijn afgerond bij de makelaar en de notaris gaan we aan het spannende traject met de architect beginnen.

Vorige week hebben we een afspraak gehad met Marcel de Ruijter, hij wilde graag met ons om tafel om zijn plannen opnieuw te bespreken. Daarin heeft hij aangegeven dat hij tegen een aantal zaken aan loopt waaronder de indeling van de bovenverdieping. Wij waren eerst niet enthousiast over 2 badkamers, we zijn toen teruggegaan naar 1 badkamer, maar uiteindelijk hebben we de gezamenlijke keuze gemaakt toch 2 badkamers in te laten tekenen. Marcel, de architect, geeft aan dat dit gebruikelijk is bij huizen van dit formaat en dat onze gezinssamenstelling gaat veranderen waardoor de behoefte er echt gaat komen in de loop der jaren. Dit heeft ertoe geleid dat we u 1 slaapkamer gaan verplaatsen naar de zolder en gelukkig waren we het daar allemaal over eens. Voorwaarde is wel dat er daglicht is in de slaapkamer en dat we geen dakkapel gaan plaatsen aangezien we een rieten kap willen. De slaapkamer komt dus boven in de punt aan de achterzijde waar een groot raam doorgetrokken gaat worden naar boven. Een mooie oplossing. 

Het samenwerking met een architect leverde mij zorgen op in het begin, maar naarmate de tijd vordert merk ik dat het goed gaat komen. Dit komt echt door de ervaring die de architect heeft. Hij geef duidelijk aan wat wij op welk moment moeten gaan aanleveren en challenged onze ideeën ook waardoor we uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. Al voelt het soms als een ‘gevecht’ we doen dit allemaal met een gezamenlijk doel en dat is een droomhuis. 

Op de benedenverdieping hebben we ook een aantal aanpassingen doorgevoerd waaronder het verplaatsen van de open haard, we willen recht tegenover de TV kunnen zitten en er komt een verlaging in de woonkamer. 

Marcel heeft ons tijdens ons vorige overleg een to do lijst gegeven waarin we ons moeten gaan oriënteren op een aantal zaken. Dit gaat van deuren tot vitrage en van sanitair tot beveiliging. HIervoor hebben we pinterestborden aangemaakt aangezien we nog in de oriënterende fase zitten, maar Marcel al wel kan zien welke kant we ongeveer op willen. Het is namelijk van groot belang om al deze punten mee te nemen in de bestektekening. HIermee gaat de aannemer rekenen en dit moet zo compleet mogelijk zijn. Je wil namelijk niet aan het einde van dit traject nog voor financiële verrassingen komen te staan. Ook weer het pluspunt van het inschakelen van een architect. 

De meetings met de architect hebben we inmiddels wekelijks ingepland. We dachten in het begin dat dit wat veel was, maar merken nu dat we meters moeten gaan maken en dat het dus ook noodzakelijk is. Het lijkt alsnog je nog ontzettend veel tijd hebt, maar het proces gaat sneller dan je denkt en voor dat je het weet haalt de tijd je in. Je wil in een project als dit goed overwogen keuzes maken en met die reden moet je jezelf tijdig voorbereiden. 

Tot zover de update van deze week!

Groeten, 

Renske