Ok, dit is dus het moment waar veel ervaringsdeskundigen het dus over hebben, ik weet het even niet meer 🤯. Afgelopen week hebben we diverse afspraken gehad en zie ik door de bomen het bos niet meer.

Is het keukenblok nu te klein? Moet de open haard niet meer centraal staan? Zijn de ruimtes überhaupt logisch ingedeeld? Waarom kies je voor de badkamer achter jullie slaapkamer? Besef je je dat je met een glazen pui logischerwijs alleen maar shutters als raamdecoratie kan gebruiken en weet je dat dat ontzettend kostbaar is?

HELP, PANIEK, alle alarmbellen gingen af en ik hoor je denken….’joh komt goed’ het zullen je zwangerschapshormonen (ben inmiddels 35 weken) zijn, maar nee ik ben compleet in paniek en weet het even niet meer.

De tekeningen zijn bijna definitief, constructeur is aan het werk gezet, lichtplan wordt gemaakt, dus kunnen we nog wel op de rem trappen zonder al te veel vertraging op te lopen? Dat is vooral mijn grootste zorg en daar komt dan bij dat ik natuurlijk ook zeggenschap over het interieur wil blijven houden voordat ik ga bevallen een lieve kleine baby.

Goed, je kan je zo voorstellen dat ik een iets mindere dag/weekend had en dat dit een challenge is voor de relatie. We waren zo goed bezig, hebben de tijd genomen en nu zul je zien dat we alsnog een hele hoop tijd gaan verliezen. Vandaag ben ik weer met een schone lei begonnen, we hebben duidelijke stappen besproken en gaan nu heel snel een interieurarchitect inschakelen om ons te helpen bij de interieurschets, zodat we zeker weten dat we de keuzes die we hebben gemaakt ook zo gaan uitpakken als dat we in gedachten hadden.

Het liefst zou ik morgen al met diegene aan tafel willen, maar je kan je voorstellen dat ook deze mensen het druk hebben, maar wij hebben haast 👷🏻‍♀️. Ik ben van plan om meer te gaan schrijven aangezien ik merk dat het proces nu echt wel heel snel gaat en dat er veel meer te bespreken valt dan alleen een wekelijkse update. Ik zal een hoop vragen opstellen onder het kopje ‘Wiki’ en zal daaronder alle antwoorden verzamelen die ik gevonden heb op onze vragen.

Toch nog even een paar leuke beelden die ik gisteren heb gemaakt om mijzelf en jullie wat op te vrolijken.

Wat hebben we deze week geleerd? Grijp op tijd in en betrek een professional wanneer je je tekeningen een keer wil challangen, dat scheelt een hele hoop stress achteraf.

Deze week gaan we dus aan de slag met het maken van een afspraak voor een interieurschets (woonkamer, keuken, eetkamer, werkkamer, speelkamer en eerste verdieping) vervolgens gaan we ook een materiaal en kleurplan laten maken om zo uiteindelijk het bestek definitief te kunnen gaan vullen. Hopelijk met zo min mogelijk aanpassen in het huidige ontwerp van onze architect wat weer zal zorgen voor minder vertraging. Maar hé je bouwt maar één keer in je leven je droomhuis 😅.