We zijn alweer 23 weken bezig met het realiseren van ons droomhuis en ik verwacht dat we nog lang niet op de helft zijn. Het bouwen van de woning gaat sowieso meer dan 9 maanden duren en dan is het nu afwachten wanneer we kunnen starten. Maar goed, alles waar we invloed op hebben hebben we inmiddels op onze planning staan, de rest zullen we moeten accepteren (lastig…lastig).

Afgelopen week heeft onze interieurarchitect contact gehad met onze architect over de (grove) materialen die gebruikt gaan worden in onze woning. Deze heeft Marcel, onze architect, nodig voor het compleet maken van het bestek. Hoe completer we dit aanleveren hoe minder kans op meerwerk tijdens de bouw. Iets wat we zoveel mogelijk willen voorkomen. Het is super fijn dat hier goed in meegedacht wordt, iets wat wij zelf nooit zo snel hadden kunnen doen. Aankomende week gaat het bestek richting de betrokken aannemers voor het berekenen van de bouwkosten.

Zelf ben ik gisteren bezig geweest met een checklist voor de invulling van het maatwerk. Denk aan inbouwkasten, de keuken, badkamer etc. Hoeveel lades wil je in je keuken? Welke apparatuur ga je gebruiken en wil je er minimaal in hebben zitten? Hoeveel lades wil je in je kledingkast en hoeveel meter hangruimte wil je hebben? Allemaal vragen die ik door middel van een checklist heb beantwoord. Het blijft een grove schatting, maar zo kun je wel beter aan de slag met het intekenen van je keuken en eventuele inbouwkasten in je slaapkamer en/of badkamer. Ik heb deze checklist aangeleverd gekregen door de interieurarchitect en zal er op een later moment ook een uitgebreide blog over schrijven, dit zou ik namelijk iedereen aanraden en het scheelt je een hoop voorbereidend werk. Je kan op deze manier goed voorbereid naar leveranciers, bijvoorbeeld een keukenboer.

Voorbeeld indeling + materiaalkeuze kast door Grand & Johnson

Aankomende week hebben we weer een afspraak bij onze architect voor de lopende zaken en gaan we richting Amsterdam, Grand & Johnson, voor het bespreken van de materialen en het maatwerk. Genoeg te doen dus, maar super fijn dat alles nu vorm begint te krijgen :).

Geniet van jullie week en de zon!