Je badkamer laten bouwen of verbouwen, er komt genoeg bij kijken. Zo heb je de keuze, wanneer hier ruimte voor is, om je badkamer aan je slaapkamer te laten grenzen, zonder deuren, zodat je echt die hotelbeleving in je slaapkamer laat terugkomen.

Hotelervaring van de badkamer en suite

Er zitten voor- en nadelen aan een badkamer en suite.

Voordelen

  • Luxe uitstraling/beleving
  • Privacy
  • Efficiënt opstaan

Nadelen

  • Niet geluidsdicht
  • Gebruik voor alleen de masterbedroom

En zo zijn er natuurlijk altijd voors en tegens te bedenken. Het gaat er vooral om wat je ermee gaat doen. Dus; is de badkamer alleen voor jullie zelf of moet je deze gaan delen met de kinderen? Dan zou ik in dat tweede geval geen badkamer en suite adviseren. Wel zou ik de badkamer of het toilet laten afsluiten door een deur, zodat je toch enige privacy hebt, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte die je hebt.

Voor inspiratie van een badkamer en suite zou ik vooral naar hotels kijken en uiteraard op Pinterest. Je kan alle kanten op, kleine badkamers en suite met alleen een bad op je slaapkamer, maar ook een badkamer en suite waar je terecht komt via je walk in closet.

Mocht je gaan verbouwen, maak dan eerst een aantal plattegronden waarin je de badkamer op diverse manieren in gaat tekenen. Het is belangrijk om alle ruimte zo goed mogelijk te benutten. Mocht je er écht zelf niet uitkomen, loop dan eens binnen bij een badkamerboer. Zij maken vrijblijvend een tekening voor je en zo kun je ook inspiratie opdoen mocht je vastlopen in je ontwerp. Je kan natuurlijk ook een binnenhuisarchitect mee laten kijken, maar dan gaat de teller (€€€€)natuurlijk wel lopen.

Mocht de ruimte op de eerste verdieping van je woning nou niet volstaan voor een badkamer en suite, denk dan eens aan het verplaatsen van je slaapkamer naar de zolder (mocht je die hebben natuurlijk). Dan pak je het gelijk goed en volledig aan en kun je op je eerste verdieping een badkamer voor de kids maken.

Je leest het al, het is belangrijk om jouw wens eerst goed in kaart te brengen voordat je naar een leverancier of aannemer gaat. Zo ga je gericht aan de slag en zit je ook zelfverzekerd aan tafel.

Succes!