Na een week vol afspraken hadden we deze week één afspraak en gaat de tijd nu tikken wat betreft vergunningen en berekeningen van de aannemers. Voordat de bouwvak gaat beginnen willen we graag de planning rond hebben voor de bouw van het huis.

We hebben deze week akkoord gegeven op het lichtplan, wel moeten we de armaturen nog uitzoeken en hebben we nog een vraag open staan of de binnenhuisarchitect ook kan zorgen voor de verlichting van het huis aan de buitenzijde. Wie kies je hiervoor? Een tuinarchitect die de tuinverlichting zo mooi door kan trekken naar het huis of juist de binnenhuisarchitect die binnen ook doorvertaald naar buiten…zeg het maar 🙂

Volgende week plannen we een afspraak met de tuinarchitect voor het presenteren van de eerste schets, super leuk en we zijn heel erg benieuwd! Dat zijn echt afspraken die zo ontzettend veel energie geven in deze spannende periode en waarin je echt nog meer zin krijgt om zo snel mogelijk te gaan bouwen en hopelijk volgend (na)jaar met een roseetje op het nieuwe terras te zitten. Nu is dat nog een heeeel ver van ons bed show en moet er nog heel wat gebeuren voordat het écht zo ver is. Ach ja, misschien wordt het een roseetje met een schapenvachtje bij een vuurtje ipv een zwoele zomeravond, maar laten we hopen op dat laatste :).

Maar goed, eerst nog even een eindsprint naar de bouwvak, want vóór die tijd moet er een hoop vastgelegd worden en dat gaat nog wel wat voeten in de aarde hebben. Openstaande punten die wij op dit moment nog hebben:

  • Vergunningen definitief
  • Begroting aannemers ontvangen
    • Vervolgens keuze maken aannemer
  • Schetsen tuin bespreken en akkoord
    • Vervolgens uitvoerende hoveniers benaderen
  • Maatwerk definitief door interieurarchitect

En zo zijn er nog meer openstaande punten, maar deze punten gaan de komende weken spelen. We werken dus gestaag door aan ons droomproject, stap voor stap komen we dichterbij de bouw, onwerkelijk, want het voelt alsof er nog zo ontzettend veel moet gebeuren….voelt trouwens niet alleen zo, het is ook zo.

Keep you posted!