Deze week hebben we twee belangrijke afspraken gehad. Samen met onze dochter in de kinderwagen, flesjes weer mee op pad naar Amsterdam en Gorinchem. Tijdens deze (derde) afspraak had de interieurarchitect de materiaallijst voor het bestek af en deze hebben we doorgenomen samen met het lichtplan, echt een vak apart en een must wanneer je een nieuwbouwhuis gaat bouwen. Ik heb er al eerder een artikel over geschreven met handige tips.

Het lichtplan is super uitgebreid en overal is aan gedacht. We zijn echt verrast met gave elementen in het lichtplan die wij zelf echt nooit bedacht zouden hebben. Er is rekening gehouden met de functies van alle ruimtes en met de smaak van ons allebei, ook weer heel knap want die verschilt nogal wat van elkaar :). Dat een interieurarchitect alleen maar showrooms en geen leefbare ruimtes ontwerpt, was mijn eerste gedachte, maar daar kom ik echt op terug. Het zijn echt vakmensen die je iedere keer weten te verrassen, adviseren en meekijken en denken met de planning van je huis. De interieurarchitect heeft het lichtplan en de materiaalstaat gedeeld met de architect, zodat hij deze specificaties ook mee kan nemen in zijn tekeningen, super fijn.

Conceptstore Grand & Johnson | Hier hebben wij onze afspraken met de interieurarchitect, gaaf toch?! Ze zitten in de Hallen Amsterdam.

Na deze afspraak zijn we doorgereden naar onze architect. Daar hebben we de detailtekeningen doorgenomen, de planning besproken en nog een aantal beslissingen genomen die nodig waren voor het interieur. Het fijne is dat de interieurarchitect direct met de architect schakelt in hun eigen vakjargon, scheelt een hoop vertaalwerk voor ons en zo houden we alles lekker efficiënt.

Conceptstore Grand & Johnson | Die wand is echt super gaaf!

Marcel, de architect, heeft contact met de gemeente over de vergunningen, dat loopt. Hij heeft ook contact met de nutsbedrijven die het gas komen afsluiten en de stroom komen verleggen naar de stroomkast van de aannemer, ook handig. En hij gaat heeft afgelopen zaterdag de aannemers die wij een berekening willen laten maken alle informatie toegestuurd, zodat zij aan de slag kunnen en dan duimen dat we vóór de bouwvak een klap kunnen geven op het plan, de kosten en de planning van de bouw. Dat is uiteraard wel de harde deadline, maar het blijft een bouwproject en daar kan altijd vertraging in voorkomen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zou weten hoe ik dit zou moeten doen zonder dat ik verlof zou hebben. We hebben de afgelopen weken super veel beslissingen moeten nemen, afspraken gehad en ik ben super blij dat ik daar nu de tijd en de ruimte voor heb. Een luxe positie, I know, maar wel een hele fijne bijkomstigheid al zeg ik het zelf. Vanmiddag ga ik even genieten van het zonnetje, volgende week een gesprek met een aannemer en verder met het materiaalplan voor het interieur.

To be continued! Geniet van de zon.