Zo, weer een week voorbij gevlogen en we zijn weer wat stappen verder. Afgelopen vrijdag hebben we het eerste ontwerp van onze tuin gezien, hier zijn we al enige tijd mee bezig en zijn we ongeveer halverwege het tekenen van het huis mee gestart. De rede daarvoor is dat we de overkapping op de juiste plaats wilde hebben samen met het terras. Door dit gelijk te laten lopen kun je tussentijds nog aanpassingen aan het huis of aan de tuin door laten voeren voordat je de vergunning in gaat dienen bij de gemeente.

Op afspraak bij Martin Veltkamp voor het eerste ontwerp van de tuin.

Wanneer je een tuin gaat (laten) ontwerpen is het goed om bij jezelf na te gaan waar je de tuin het meest voor gaat gebruiken, lijkt een in-kopper, maar het is écht zo. De vraag die ons werd gesteld was: “Wat zie ik als ik over 2 jaar op een zondagmiddag bij jullie de tuin in kom lopen?” De één is lekker aan het wroeten in de moestuin en de ander zit lekker met een wijntje met z’n voetjes omhoog. Rara hoe zitten wij erbij 😉 .

Daarnaast heb je verschillende functies in een tuin, zo heb je ruimte nodig voor een terras, maar ook voor een zandbak voor de kids en wil je ook voldoende privacy hebben. Dit alles teken je in, leg je weg, je bekijkt het nog een keer, zet ergens een streep door en zo komt er uiteindelijk een eerste plan uit.

Nu is het aan ons om de tekening op ons in te laten werken en aan te geven of we feedback hebben. De één doet dit binnen een week en de ander doet er twee maanden over. We hebben geen haast, dat is fijn, dus pakken het er zo af en toe eens bij. Wij zijn heel blij met deze eerste opzet en ik moet eerlijk zeggen dat het echt een ‘ambacht’ is hoe de tekening in elkaar zit. Ik verwacht dus dat we maar weinig gaan aanpassen.

De eerste schets van de tuin

De komende week hebben we geen afspraak staan voor ons huis, maar er zal vast wel iets op ons pad komen wat we op moeten gaan pakken. Of het gras altijd groener is….ik heb er geen antwoord op, maar het is wel heel groen ingetekend, laten we dat lekker zo houden ;).

Keep you posted!