Eindelijk was het zover, we hadden onze droomplek gevonden met een droomhuis (in wording). De afgelopen weken is er vaak door mijn hoofd geschoten….was verbouwen toch niet beter geweest. Het antwoord is duidelijk nee. Wat we van dit (voor)traject geleerd hebben is de juiste mensen betrekken bij een project als dit en vanuit verschillende hoeken advies vragen. Een aannemer wil graag bouwen (nieuwbouw), een makelaar wil graag verkopen (maakt mij niet uit wat je doet verbouw/nieuwbouw) en familie en vrienden zullen zeggen wat een prachtig huis, maar zij weten niet wat wij allemaal gaan tegenkomen (asbest e.d.). Mijn advies is dus om een aantal specialisten te betrekken die je een zo objectief mogelijk advies kunnen geven en dat kost vaak niets, maar gaat je wel geld opleveren als het goed is dan hé.

Wij hebben uiteindelijk voor nieuwbouw gekozen en dat was best een “dingetje”. Je koopt toch een huis waarvan je hoopt dat je er iets geweldigs van kan maken, maar door de juiste adviezen zijn we hier toch anders naar gaan kijken. Neem alleen al het asbestrapport, hieruit bleek dat er maar weinig zou overblijven van de huidige woning wanneer je ál het asbest zou moeten gaan verwijderen en dat is toch iets wat je wil. Ik heb een aantal weken geleden een artikel geschreven waarin ik beschrijf waar je op moet letten bij nieuwbouw.

Goed, inmiddels zijn we maanden onderweg, is de bouwvak inmiddels begonnen en gaan wij samen met een aannemer aan de slag voor het uitwerken van onze plannen en besparingen. Zoals je wellicht weet gaan de grondstofmaterialen (hout, metaal etc.) door het dak en zullen we dus wat moeten gaan schuiven/aanpassen. Het positieve is wel dat we werken naar een afronding van de plannen en daadwerkelijk kunnen gaan starten.

Voor de mensen die op vakantie gaan, geniet ervan en voor de thuisblijvers….ik ga duimen voor mooi weer!