We zijn er uit met één aannemer en zijn met hem druk bezig om de planning rond te maken. Mooie ontwikkeling al zeg ik het zelf. Start bouw gaat zo rond November zijn en dat zorgt er gelijk voor dat er een maand eerder gesloopt moet gaan worden. Ook hier zijn we met één partij uit gekomen. Sloopprijzen verschillen trouwens ontzettend per bedrijf, dus het is zeker de moeite om meerdere offertes op te vragen. Wel een tip: bereid het goed voor en stuur goede documentatie mee zoals asbestrapport e.d. om zo appels met appels te vergelijken.

Vorige week kreeg ik kritiek of feedback, noem hoe je het wil noemen, dat ik niet meer zoveel de details en minder op het proces in ging. Ik moet eerlijk zeggen dat dat gewoon best spannend is en ik ben niet iemand die zijn hele hebben en houden op straat legt. Nu snap ik ook dat het juist leuk is om dit proces te volgen, maar ik zoek naar de balans tussen het duidelijk weergeven van ons project/proces en de tijdlijn daarvan en daarbij dan de uitdagingen die voorbij komen. Ach ja, bloggen is niet mijn vak, het is vooral leuk om te doen en dat wil ik ook graag zo houden :). Iedere week een beetje beter…

Detailtekening woning

De punten die nu nog open staan zijn het inplannen van de sloopwerkzaamheden en eventuele vergunningen die daarbij komen kijken en het tekenen van de overeenkomst tussen de aannemer en ons. Aangezien de bouwvak nu is gestart zal dit begin sept zijn.

Al met al…..eindelijk is er een mooi vooruitzicht en kunnen we af gaan tellen naar de start van de bouw! Uiteindelijk heeft het hele voorbereidende proces, van aankoop huis t/m start bouw, ons één jaar gekost. Ik zal de tijdlijn met welke keuzes wij op welke moment hebben gemaakt t.z.t. uit gaan werken, handig om eens terug te kunnen kijken of met jullie te delen, zodat je weet wanneer je welke keuzes moet maken in een nieuwbouwproces.

Geniet van jullie vakantie en tot volgende week!