Eindelijk is het zover, we hebben een datum voor de levering van onze eerste verdiepingsvloer. Vier weken later dan gepland, maar hij komt en dat is heeeeel fijn. Goed, de aannemer kan dus door en kan er vanaf volgende week een verdieping op gaan zetten. Het metselwerk is zo goed als klaar rondom het huis en ook de schoorsteen begint vorm te krijgen. Deze gaat helemaal zwart worden en komt aan de zijkant van het huis en kan je dus al goed zien.

Het project an sich loopt goed, we hebben alleen te maken met extreem lange levertijden en stijgende grondstofprijzen. Afgelopen maandag was ik bij onze kozijnenleverancier en hij gaf aan dat er 12 tot 14 weken levertijd zit op de kozijnen … 14 weken 😱 … je zou zeggen dat dat toch niet werkbaar is en zo voelt het ook. Dit zou dus betekenen dat we tegen de bouwvak de kozijnen kunnen laten plaatsen, niet te doen toch!

Hierboven een voorbeeld van 1 van de kozijnen.

Het uitzoeken van de kozijnen was niet heel veel werk, de architect heeft een type kozijn gekozen (staat ook in het bestekboek) en het raam en deurbeslag heeft niet zo veel varianten, dus dat was redelijk snel gedaan. Waar meer tijd in ging zitten was het doornemen van het kozijnenboek, hierin staat welke ramen je waar hebt zitten en welke open kunnen. Hier hebben we nog een aantal kleine aanpassingen in laten doen. Het is vooral logisch nadenken over de functies van de ruimte.

We hebben ook nog een (redelijke) waslijst aan feedback op het maatwerkboek (aan de interieurarchitect) gegeven. Allemaal kleine aanpassingen die nog aangepast moeten worden. Denk aan:

  • Draairichtingen deuren
  • Lichtplan aanpassen
  • Deurbeslag intekenen
  • Wijzigen type behand
  • etc.

Ook ben ik op pad geweest voor deurbeslag voor de binnen- en buitendeuren, maar ook voor de ramen. Ook hierin is (niet normaal) veel keuze en heb ik alvast een short list gemaakt van merken die mooi en betaalbaar zijn.

  • Intersteel
  • Formani
  • Obly
Kies maar……

En dan nog de offertes, er lopen nog een aantal trajecten met hoveniers en interieurbouwers. Beide zijn super druk waardoor je best een paar weken uit kan trekken voor een offerte van dergelijke partijen en dan nog even los van de termijn waar ze op kunnen starten zoals ik in mijn vorige blog aangaf…..of het te goed gaat met ze?! Denk het wel he!

Ow en niet te vergeten….afgelopen vrijdag hadden wij een afspraak met onze elektricien. Dit zijn van die afspraken die Mark heel leuk vindt en waarbij ik met mijn oren zit te klapperen even los van het feit dat dat naar mijn mening het minst leuk is, tenminste…het is technisch dus .,… minder leuk πŸ˜…. Wat zo bijzonder is aan het bouwen van een huis dat je je met super veel details moet bezighouden. Wanneer je een bestaand huis koopt zitten er wandcontactdozen, plinten, verlichtingspunten en ga zo maar door….allemaal in het huis, dit moet je bij het bouwen van een huis allemaal uitzoeken en dan heb je ook nog ontzettend veel keuze. Iets om rekening mee te houden πŸ˜ƒ.

Aankomende week gaan we het sanitair bestellen en heb ik ook een afspraak met Grand & Johnson en de aannemer om het ontwerp af te stemmen. Tussendoor vier ik nog even mijn eigen verjaardag πŸŽ‰πŸ₯‚en dan te bedenken dat we er al wat feestjes op hebben zitten afgelopen week. Het leven is één groot feest hΓ©!

Maak er een mooie week van β˜€οΈπŸ‘©β€πŸ’»