Het is inmiddels december en we gaan de drukste maar ook leukste periode van het jaar in. En dan hebben wij nog 2 extra projecten lopen 🤰🏡. Afgelopen week heb ik het project huis proberen los te laten, maar dat is niet gelukt.

Maandag startte ik de week met een check op de bouw. Samen met de uitvoerende partij van de gietvloer ben ik door de ruimtes gelopen welke gedaan moeten worden en het antwoord was duidelijk, starten was niet mogelijk. Sorry?! Leidingen moesten beter weggewerkt worden en er is geen fatsoenlijk licht. Wat klopt, want dat gaat er voorlopig nog niet komen aangezien we dat pas helemaal aan het einde gaan plaatsen. Daarnaast werkt het binnen ons systeem niet om een peertje op te hangen, makkelijk hé. Maar goed, ik was in de veronderstelling, dat dit soort partijen altijd wel dit soort voorzieningen meenemen, niet dus. Na een hoop consternatie heb ik het los gelaten. Er waren nog genoeg andere zaken die speelde…

Namelijk de tegels in onze badkamer, uiteraard hadden we er net 6 te weinig (ze zijn klein, dus dat is écht balen en dus een minimale order) dus hier moest een nieuwe offerte voor opgevraagd worden. Nu is het ook nog eens zo dat we een aantal tegels gebroken geleverd hebben gekregen of dat ze tijdens het sjouwen naar boven gebroken zijn, 1 ding is zeker, niemand heeft het gedaan 🤯. Bestellen is niet zo’n probleem, maar je kunt je voorstellen als er 6 tegeltjes uit Italië moeten komen, dat de transportkosten hoger zijn dan de kosten van de tegels zelf. We gaan dus nog even puzzelen.

Dan nog de vitrage, we hebben voor en achter maatwerk jaloezieën nodig. Wisten wij van te voren, maar bestellen blijkt toch lastiger dan gedacht. Eén partij heeft een volledige offerte aangeleverd, maar de tweede partij komt er maar niet uit. Je snapt dat mijn geduld op begint te raken, dus ook hier, even een stapje terug en een belletje er aan wagen hoe ver ze zijn. Of ze nog een keer terug zouden kunnen komen voor een nieuwe meting🤦🏼‍♀️. Ok, ga je gang….

Afgelopen donderdag was het al vroeg dag op de bouw. Het zwembad werd geleverd, een enorme operatie waar de straat heel even kort geblokkeerd werd, maar dat ging goed en de bak zit er in 💪🏻.

Dan zijn er nog andere lopende acties waar ik het einde nog niet van in zicht heb, maar wat ik dus ook los moet laten:

  1. De trapleuning: jaja je kan je maar ergens druk over maken, maar deze wil ik nog aangepast hebben.
  2. De trapbekleding: in mijn vorige blog gaf ik aan dat de aannemer geen partij heeft die het kan doen (we zijn hier al even mee bezig he mensen, zeg een klein jaar) dus moeten we op zoek naar een alternatief, is inmiddels een week overheen gegaan en we hebben nog steeds niets.
  3. Aansluiting tuinelektra: hier moeten we nog een offerte voor krijgen. (tuinverlichting en overige elektra)
  4. Meubels: dit ga ik loslaten en pak ik half januari op. Gaat er wel voor zorgen dat we nog geen nieuwe meubels in ons nieuwe huis hebben staan, maar dat nemen we voor lief.
  5. Maatwerk deuren: we zijn bijna tot een besluit, nu nog akkoord op (aangepast)ontwerp en de offerte, zodat deze ingepland kunnen worden.

De stukadoor is deze week voor het laatst geweest (woensdag en donderdag) en heeft allebei de badkamers afgemaakt, zodat de schilder nu ook echt door kan. Ik moet zeggen dat ik heel erg te spreken ben over onze schilder, denkt mee, past planningen aan en kan dat stuk écht loslaten. Ik denk zoals het hoort, maar misschien heb ik dat niet goed, voelt wel goed 😃.

Zo en dan nu over tot de orde van de dag, Sinterklaas! Zoals mijn ouders en zusje wel weten is bij mij alles last-minute, dus ook nu. Ik ga mijn rijm afmaken en nog even printen. Nog 1 uur te gaan 😅. Fijn Sinterklaasweekend en tot volgende week, weer een nieuwe blog of misschien wel een baby 👶🏼😃.