Nederlanders klagen nogal vaak over het weer of wanneer mensen niets tegen elkaar te zeggen hebben praten ze over het weer. Ik wil geen klager zijn en heb jullie genoeg te vertellen, maar jeeeeetje wat een dramatisch weer was het deze week. Nu hebben de mensen met binnenwerk daar niet zoveel last van, maar zoals jullie hebben kunnen zien is de hovenier druk bezig in de tuin en die mannen hadden het wel even zwaar 🌧❄️. Toen ik de mannen afgelopen week warme worstenbroodjes ging brengen vroeg ik aan ze wanneer zij het besluit nemen om niet te komen. Volgens hen is dat heel lastig, omdat de omstandigheden per gebied verschillen. Wanneer het vriest kun je de grond niet in, maar wanneer het regent, kun je in principe gewoon door en dat hebben ze dus ook gedaan. Ze komen uit de buurt van Rotterdam, dus toen ze in de buurt van Dongen kwamen zagen ze wel dat het een groot verschil was met het weer in Rotterdam, maar dus geen reden om om te draaien. Uiteindelijk zijn ze aan het einde van de week wel gestopt, omdat het te drassig werd.

Deze week heb ik vooral veel op afstand geregeld aangezien het lastig is om met 2 kids op de bouw aan te komen. Wel ben ik voor één afspraak met de binnendeurenleverancier naar de bouw gegaan. De schuifdeuren zijn ingemeten en we hebben wat zaken doorgenomen. Zo zien bijvoorbeeld taatsdeuren er heel leuk uit, maar hoe doe je dat met 2 kids die met fietsjes en autootjes door de kamer racen 😅. Niet laten racen….I know, maar we willen wel een huis hebben waar in geleefd gaat worden. In de deuren komt sowieso veiligheidsglas, maar het gaat om het open en dicht doen van de deuren. We hebben nu een mooie oplossing gevonden, maar we zullen de deuren vooral open laten staan als er met loopwagentjes door de kamer wordt gereden😊.

Vandaag liep ik even alleen door het huis en zag ik de kleuren samenkomen en dan is het fijn om de bevestiging te krijgen dat het heel mooi gaat worden. Wanneer je alles op papier zet is het allemaal nog vrij abstract en kun je je moeilijk voorstellen hoe het er in een nieuwbouwhuis, wat je ook alleen maar vanaf een tekening hebt gezien, uit gaat zien. Je kan de ruimtes niet voelen, kent de fijne hoekjes niet en weet niet of het allemaal bij elkaar past. Ook daarom ben ik heel blij met de keuze voor Grand & Johnson, het is echt een luxe om dit zo te kunnen doen, dat weet ik, maar het heeft ons wel keuzes doen maken die wij zelf niet hadden gemaakt.

Op dit moment is men in huis druk met de afbouw en zie ik heel veel dingen waar ik lichte stress van krijg. Slechte afwerking op sommige plekken, het viel mij vooral op in de badkamer dat de overgang van de wanden, plafond en de vloer niet strak zijn afgewerkt. We krijgen hier geen plint, dus ik stoor mij er nu al aan. Nu moet ik nog checken of de partij die dit heeft gedaan al helemaal klaar is, maar voor nu is het wat mij betreft zeker nog niet af. Ook de spots zitten er op veel plaatsen niet strak in en moeten door de schilder of stukadoor goed afgewerkt worden. Werk aan de winkel dus, morgen start ik dan ook weer als afbouwprojectleider 👷🏼‍♀️ om dit weer vlot te trekken. Haha ik hoor het mijzelf zeggen, maar goed ik ga het wel doen en ik heb er (nu nog wel) zin in!

Fijne zondag!