Deze week is er een hoop grondwater afgevoerd en een flink gat gegraven om uiteindelijk de kelder te kunnen plaatsen. Met groot transport en een kleine wegafzetten 🙈 werd deze mega betonnen pak het enorme gat in gehesen. Al vroeg in de ochtend kregen wij appjes van vrienden dat ze wat zagen gebeuren en dat was écht even heel gaaf om te zien! Met gevaar voor eigen leven, onderstaande foto door mijn zusje gemaakt.

Een update van mijn zusje

Het plaatsen van de kelder had dus flink wat voeten in de aarde, zo moet je bij de gemeente aanvragen dat de weg afgesloten moet worden (bij ons heeft de aannemer dit gedaan). Je kan natuurlijk niet zomaar een weg dichtgooien.

We hebben voor een kelder gekozen om zo extra ruimte te creëren, mooi om te zien dat deze er dan kun ook echt is. We hebben natuurlijk zoveel ideeën gehad in het begin en die gaan nu allemaal uitgevoerd worden. Het spannende is vooral dat je hoopt dat alles ook klopt, qua gevoel, als je straks binnen loopt en dat het thuiskomen gaat worden.

Afgelopen week is ook het Electra plan definitief gemaakt omdat de vloeren besteld moeten worden. Hierin worden de voorbereidingen voor elektra verwerkt. Wat er in de muren komt aan Electra kan later nog definitief gemaakt worden, omdat dit gemetseld gaat worden.

We hebben een afspraak gehad met onze elektricien over de domotica die in ons huis gaat komen. Op aanraden van onze architect hebben we gekozen voor Gira. Heel mooi systeem, waar ik mij zo min mogelijk mee bemoei. Wel met de kleur en de afwerking…..to be continued.

De komende dagen ga ik op pad voor het sanitair, nu echt het een en ander uitzoeken en vergelijken. Ook wil ik het lichtplan definitief maken, zodat we ook dit kunnen gaan bestellen.

Op het kavel zal deze week de fundering gemaakt worden, gelukkig zijn de weersvoorspellingen redelijk, zodat de mannen niet in de nattigheid hoeven te werken de hele dag. Het is vooral fijn om te zien dat er nu echt dagelijks veranderingen zijn, we zijn echt aan het opbouwen.

Geniet van jullie zondag! Het was sowieso een bijzondere met een nieuwe wereldkampioen erbij 💪🏻!