Wanneer je je huis gaat bouwen of mensen spreekt die gaan bouwen sta je er heel anders in. “Wow wat gaaf, je kan alles zelf intekenen, bepalen, vormgeven”. “Heerlijk die vrijheid en wat super mooi om inspiratie op te doen en het vervolgens terug te gaan zien in je huis, fantastisch proces.” En dan ga je er zelf aan beginnen, die oriëntatiefase is aan mij goed besteed. Ik droom weg bij het zoveelste Pinterest account, ga interieuraccounts volgen op Instagram en loop altijd even een woonwinkel in. Maar dan ineens komt die stress en moet je keuzes gaan maken, onderhandelen over offertes en passen er sommige dingen gewoon niet in je plan. Het wordt (iets) minder leuk, want je wordt gedwongen keuzes te maken. Ineens is het moeten en krijg je er een ander gevoel bij, vreemd toch? Herkenbaar? Ik zit hier nu dus middenin en mag écht niet klagen, maar het is wel zo eerlijk om te delen dacht ik 👩‍💻.

Op de bouw loopt alles gestaag door, we hebben vertraging met de verdiepingsvloer, dus er worden nu werkzaamheden opgepakt die geen ontzettende haast hebben. Frustrerend?! Ja, maar je hebt het weinig invloed op. Tenminste, we hebben een gesprek gehad met de aannemer over de planning en hebben inmiddels de neuzen weer de goede kant op staan.

Afgelopen week hebben we een aantal zaken doorgesproken, zo staat er as donderdag weer een bouwvergadering gepland, gaat onze dochter (samen met Boris onze hond 😃) de eerste steen leggen en ga ik om tafel met de loodgieter voor het bespreken van het sanitairplan. We moeten dit gaan bestellen, maar de groothandel waar hij mee samenwerkt, kan niet alle producten leveren. Er wordt dan gevraagd of wij naar alternatieven op zoek willen gaan, maar ik zou het juist andersom willen dat de leverancier op zoek gaat naar een partij die het wél kan leveren. Goed, je begrijpt het, weer een afspraak waar we weer gaan discussiëren, maar uiteindelijk komen we daar zeker wel uit ✌🏻.

Tot zover mijn update, over tot de orde van de dag, er is er een jarig, dus we gaan een borrel drinken!

Geniet van jullie zondag🥂.