Deze week stond in het teken van een mijlpaal, de eerste steen is gelegd en wel door onze dochter en hond Boris 😃! Afgelopen donderdag zijn we (nadat iedereen zijn boterhammen op had op de bouw) de eerste steen gaan leggen. Onze ouders waren erbij, onze architect Marcel de Ruiter, het bouwteam van Berende en wij natuurlijk. Eerst een perfecte uitleg hoe je het beste kan metselen en vervolgens een schep cement erop en hoppaaa de eerste steen ligt erop! Champagne dus đŸĨ‚. We trokken genoeg bekijks en dat voelt toch een beetje ongemakkelijk, maar hÊ we wonen in het centrum van Dongen 😅 zullen we dus aan moeten wennen.

We zijn kort over de bouw gelopen en hebben laten zien aan onze ouders hoe de indeling van het huis eruit gaat zien. Het krijgt steeds meer vorm en de ruimtes voelen ook weer wat groter aan, ook wel prettig. Na het proostmoment hebben we alle spullen weer ingeladen en ben ik begonnen aan de bouwvergadering. Genoeg te bespreken, met als belangrijkste punt…….đŸĨ de planning. De eerste verdiepingsvloer laat nog even op zich wachten, maar gelukkig kunnen we wel door blijven bouwen. De einddatum blijft staan en dat is het belangrijkste wat voor mij/ons telt. Elektra is besproken en nog een aantal bouwkundige zaken, vraag me niet de exacte inhoud, maar het loopt goed. Precies daarom zit er dus een bouwbegeleider bij een bouwvergadering. Iemand die onze belangen behartigt en verstand heeft van bouwkundige zaken. Hij zet de aannemer op scherp en zorgt ervoor dat alle leveranciers aangesloten zijn.

In de middag ben ik op bezoek geweest bij een interieurbouwer in Breda. Daar heb ik onze plannen voorgelegd en hij gaat een offerte voor ons maken. Daarna met gierende banden naar Dongen, want onze dochter wilde niet meewerken, eierkoek, drinkbeker en speelgoed is door de zaak gevlogen daar, dus ik weet zeker dat deze mensen ons niet meer gaan vergeten ✌đŸģ😅. Er zijn veel interieurbouwers (heb ik gemerkt) en op dit moment is het voor mij lastig vergelijken. Wat ik vooral gedaan heb is recente projecten op de website bekeken en in ons netwerk gevraagd wie goede ervaringen met dit soort partijen heeft. Omdat bij ons niet alleen de keuken door een interieurbouwer wordt gedaan, maar ook het badmeubel en een aantal kasten, is het goed om te weten dat ze all-round zijn. De interieurbouwer waar ik nu ben geweest is bijvoorbeeld ook Miele dealer, wel zo handig wanneer je bijvoorbeeld apparatuur van Miele zou willen.

Aankomende week krijg ik de offerte en ook de derde offerte voor onze tuin. Het zou fijn zijn wanneer we ook hier spijkers met koppen kunnen staan, want planningen lopen super snel vol. Ik sprak een interieurbouwer die pas Q2 2023 tijd had, ben vervolgens dus maar heel snel verder gaan zoeken. Dit geldt ook voor hoveniers en andere leveranciers, ben er op tijd bij! Nog iets trouwens; tijdens een weekendje weg zagen wij hele mooie leibomen, de steeneik, die voor minder inkijk zorgen Ên ze zijn ook nog eens wintergroen, ik heb hieronder een afbeelding geplaatst, is weer iets anders dan de traditionele leibomen. Offertes kunnen ook weer gelijk aangepast worden 😅.

De steeneik 🙂

Ook staan er weer afspraken op de planning, zo ga ik as dinsdag naar de kozijnenleverancier voor het doornemen van alle kozijnen. Er is een kozijnenboek gemaakt waarin alle draairichtingen en type kozijnen in staan. De architect zorgt hiervoor, maar goed om even te zien en zo kunnen we ook gelijk het beslag voor alle kozijnen uitzoeken. Woensdag ga ik nog naar een sanitairleverancier voor een laatste check en dan zijn we hopelijk ook daarmee een heel eind.

Zo dat was het weer, geniet van de zon en volgende week weer een volle update! ☀ī¸đŸŽ‰