Wat een hele tijd een droom leek is nu toch echt realiteit geworden, de verdiepingsvloer zit er opπŸŽ‰! Ongeveer 4 weken te laat, maar daar hebben we het niet meer over, we kunnen door en gaan dus hopelijk snel de hoogte in. Soms denk je dat het allemaal niet meer goed komt en leg je je neer (na een pittige discussie) bij een planning, maar dan is het toch lekker dat er eindelijk weer perspectief is. Bouwen is een proces, dat zegt iedereen, maar toch denk je dat je goed voorbereid bent en het niet meemaakt. Ik help je uit de droom, gaat niet gebeuren, er zijn altijd dingen waar je niet aan gedacht hebt en wat vertraging op gaat lopen 🦺.

Afgelopen week is de verdiepingsvloer geleverd en is ook de trap tot de eerste verdieping geplaatst. Er was flink wat mankracht aanwezig om dit allemaal te plaatsen en dat voelt toch goed. Erg he πŸ˜….

Afgelopen week is er ook veel contact geweest over het sanitair. We hebben een deal gesloten met onze leverancier en nu gaat het ook daadwerkelijk geleverd worden! Halleluja πŸ™ŒπŸ». Om eerlijk te zijn heeft dit in mijn ogen veeeels te lang geduurd en dat komt met name door onze loodgieter welke graag met zijn eigen partij zou samenwerken, ik had ons sanitair inmiddels ergens anders uitgezocht, maar deze partij wilde ook een prijs maken. Lang verhaal kort, blijkt dat we toch bij onze zelf gekozen leverancier de opdracht hebben neergelegd en dit is op basis van gevoel. Je zal later van mij horen of dit ook naar tevredenheid is verlopen πŸ˜ƒ.

Ook heb ik nog kort contact gehad over de kozijnen. Op sommige punten is de draairichting niet goed ingetekend en daar heb ik nog feedback op gegeven. Wellicht ben ik pietje precies of bemoei ik mij teveel met dit proces (sorry allemaal☠️) maar toch heb ik het gevoel dat wanneer ik het niet doe het niet goed komt. Bij deze dus ook afgetikt.

En dan als laatste had ik afgelopen vrijdag een call met de aannemer, de interieurarchitect en Marcel de Ruijter over het maatwerk. De aannemer had vragen over de afwerkstaat (afwerkstaat staat voor alle materialen die voorgesteld zijn voor de afwerking van de woning denk aan behang, vloer, schilderwerk etc.). Er waren een aantal kleine vragen die tΓ³ch een groot verschil kunnen maken, denk aan afwerking/finish van de deuren. Door een standaard deur toch in een mooie finish uit te laten voeren krijg je een mooi effect. En dit willen wij natuurlijk overal doorvoeren. Overigens wel goed dat we deze meeting via teams hebben laten plaatsvinden, wat voor deze 45 minuten had niet iedereen naar Dongen hoeven komen op Goede Vrijdag πŸ˜ƒ.

Aankomende week gaan zowel de loodgieter als de elektricien het leidingwerk in de vloer leggen. Dit is best een flinke klus en daar hebben ze de hele week voor nodig – 2de paasdag 🐣. Het volgende eikpunt zal de tweede verdiepingsvloer zijn en de kapconstructie van het huis. Vooralsnog volgens planning (+4wkn), maar dat is natuurlijk nooit een zekerheidje.

Geniet van deze heeeeeerlijke paasdagen β˜€οΈ en ik hou jullie op de hoogte!