De week vloog weer voorbij. Woensdagmiddag hadden we een afspraak staan bij de tuinarchitect voor het definitief maken van het tuinplan. Het doel voor ons was om meer richting ons begrote budget te komen. Daar zijn we nu bijna 🥵. We hebben inmiddels een aangepaste offerte ontvangen en zijn dan een heel eind. Het vervolg is dat we (waarschijnlijk ik 😅) terug ga voor het doornemen en kiezen van de kleuren en materialen. Hier hebben de tuinarchitect en ik een meningsverschil over. De vraag is dan of ik eigenwijs ben en voet bij stuk moet houden óf naar de professional moet luisteren. Ik denk het eerste ☺️. Ook hebben we het grondpijl van het huis besproken. Het huis staat iets hoger dan het grondpijl van de weg waaraan wij zitten, waardoor de tuin opgehoogd zou moeten worden. Gelukkig ligt er nog veel zand uit de kelder en met er nog meer gegraven worden, dus hopelijk komen we qua hoogte redelijk goed uit anders komt daar nog een flinke kostenpost bij. Laten we er vanuit gaat dat het niet nodig is, maar je moet in dit soort situaties maar het zekere voor het onzekere nemen.

Afgelopen vrijdag kreeg ik de stalen binnen van de structuurverf. Vroeger heette dit gewoon spagtelpoets (ik dacht dat je het schreef als spartapoets 🙈). Dit is alleen iets minder grof, het is eigenlijk verf met een korreltje zand er in. Het is het idee wat je hieronder tegen de wand van de spiegel aan ziet.

foto van hierboven is via JUMA architects

Goed, daar moet de schilder dus mee aan de slag en die gaat een offerte maken.

We hebben nog wat openstaande punten bij de aannemer, zo moeten de tegels besteld worden en zijn we nog steeds in afwachting van een aantal andere antwoorden. Het blijft dus lekker druk en dat gaan we tot aan de bouwvak nog wel zo houden denk ik. Voor die tijd gaat er nog wel een hoop gebeuren, dus daar zal ik jullie verder in meenemen.

Aankomende week hebben we een bouwvergadering en ik ga met een vloerenleverancier de trap inmeten, zodat hij een prijs kan maken. Deze week gaat de rietdekker starten en zal er ook een keer gestart worden met het buitenstukwerk. Dat zal waarschijnlijk pas na het riet komen, maar in de planning staat dat voor deze week. De aannemer schuift soms met werkzaamheden om zo efficiënt mogelijk iedereen in te zetten, dus het kan per week verschillen. De opleverdatum, daarentegen, die blijft gewoon staan en dat is het belangrijkste.

De buitenverlichting heb ik bijna rond. Vandaag zijn we samen bezig geweest met het plan wat we van Lightboxx hebben gekregen. We hebben wat aanpassingen gedaan en die feedback ga ik morgen versturen. Dan is dat ook eindelijk rond en kan de elektricien dit gaan voorbereiden, inclusief zijn meerwerkpost 🥵.

Zo…dat was hem weer! Geniet van jullie zondagavond! ✌🏻☀️