Afgelopen week zijn de kozijnen geleverd en is het huis bijna dicht. Doordat de rietdekkers nog bezig zijn en de steigers er staan zit er nog niet overal glas in. Het is lastig om door de steigers heen het glas er in te zetten, dus wachten ze hier nog even mee. Waar ik voordat we aan dit project begonnen ervan overtuigd was dat we houten kozijnen moesten hebben, ben ik nu heel blij met de aluminium kozijnen die erin zitten. Het is écht super mooi geworden. Dit soort beslissingen zijn toch spannend om te nemen. De architect stelt het voor en wil je overtuigen van het feit dat dit écht het beste en mooiste is voor het huis, maar wij moeten de keuze maken en kijken er misschien wel de rest van ons leven tegen aan. Maaaaaar ik ben dus tevreden ☺️. Goed werk van de architect.

Afgelopen donderdag hebben we weer een bouwvergadering gehad. Deze liep heel lekker, want we hebben weer flink wat punten af kunnen tikken en dat voelt altijd goed natuurlijk βœ…. Zo hebben we het gehad over de dikte van de smeervloer, deze moet exact gegoten worden omdat we verschillende vloeren (en dus verschillende diktes) in het huis hebben en je wil dat deze netjes in elkaar overlopen. Sanitair is aan bod gekomen, tegelbestellingen, nutsaansluiting die we moeten regelen, interieurmaatwerk hebben we besproken en het schilderwerk. Genoeg om uiteindelijk weer 1,5uur verder te zijn😱.

Ook hebben we akkoord gegeven op de tuin en de buitenverlichting. Wat nu nog open staat is: vensterbanken, plint en een schuifdeur die in de techniekruimte van de garage komt. Het gaat de goede kant op en dus krijgen we ook een beter zicht op de kosten die er nog aan zitten te komen. Tenminste, we weten welke posten nog gevuld moeten worden πŸ˜…. Als laatste hebben we de afbouwplanning besproken. Er zijn een aantal zaken die tijdens de oplevering nog niet klaar zijn (denk aan armaturen ophangen, want de schilder moet nog komen, deuren moeten pas op het laatste moment afgehangen worden, want de vloer moet er nog in etc.) Wanneer ik deze klaar heb zal ik er een artikel over schrijven en hier op mijn website zetten, zodat je een beeld hebt waar je allemaal aan moet denken.

Als laatste hebben we nog een kort overleg gehad in de kelder. Er is een verdeler voor de vloerverwarming geplaatst en hier is geen rekening mee gehouden in de maatwerktekeningen, deze moeten dus 17cm opgeschoven worden. Daarnaast is het plafond minder hoog dan op de tekeningen stond. De architect gaat achterhalen hoe dit komt en ik ga de tekeningen aan laten passen, zodat de verlichting niet te laag gaat komen.

Een kort overleg in de kelder πŸ˜…

Vergeet ik nog iets belangrijks?! Nee volgens mij niet. Wel dat het druk was op de bouw deze week. Alles wat in de vloer moet komen moest afgelopen week af zijn aangezien dinsdag de cementdekvloer er in komt. De rietdekkers werken ook snoeihard door, die zijn voor de bouwvak klaar en hebben een pittige week achter de rug met het warme weerβ˜€οΈβ˜€οΈβ˜€οΈβ˜€οΈβ˜€οΈ.

Aankomende week heb ik bijna iedere dag een afspraak voor het huis. Tuin, maatwerk en een overleg met de architect over de nog openstaande punten. Het gaat voor iedereen een rustige bouwvak worden denk ik, ik denk dat ik dan nog maar eens een dagje op pad ga voor meubels en verlichting. Genoeg te doen dus … gelukkig gaan wij pas in september op vakantie πŸ˜…. Ow ik vergeet nog iets; ik ben nog met een aantal partijen in gesprek voor een offerte van het schilderwerk, hier zal ik deze week ook een beslissing over moeten gaan maken ivm planning.

Zo, dat was hem weer! Nu ga ik genieten van de zonβ˜€οΈ.

Fijne zondag!πŸ‘©β€πŸ’»