Fijne vakantie allemaal. De bouwvak is begonnen en volgens mij zitten we midden in alle vakanties van NL. Lekker rustig hier in het dorp en nu dus ook op de bouw.

Afgelopen week was best hectisch. Je merkt toch dat iedereen (o.a. aannemer, elektricien) voor de bouwvak zaken wil aftikken en dat moet dan ook direct beslist en besloten worden. Het meeste hebben we ook wel kunnen doen, maar er blijven ook een aantal zaken liggen.

Om een voorbeeld te noemen: we hebben al een hele geleden een lichtplan laten maken. Dit hebben we een aantal keer aangepast. Doel van het maken van zo’n lichtplan is om de basisverlichting goed op elkaar af te stemmen en alles in de verdiepingsvloeren te laten verwerken. Wanneer je hiermee bezig bent kom je van alles tegen, zo kunnen bijvoorbeeld niet alle armaturen op de door jou gewenste plaats komen, omdat het bijvoorbeeld constructief niet kan. Hoe vroeg je hier ook mee begint, er komen altijd aanpassingen en dus moet je heel zorgvuldig zijn met het aanleveren van de juiste versie van je plannen. Dat heb ik gedaan, maar toch is de verkeerde versie overgenomen, waar we dus deze week achter kwamen. Ja en wie is dan verantwoordelijk…..een hele discussie schiet je niets mee op, dus het is aanpassen en doorgaan! Dit zorgt natuurlijk wel voor frustratie aan beide kanten en dan vooral zo net voor de bouwvak, waar volgens mij iedereen aan toe was 😅. Gelukkig hebben we een goed bouwteam (Marcel de Ruijter/architect en Eline/interieurarchitect) wat snel schakelt en meedenkt bij het maken van dergelijke beslissingen. De elektricien gaat nog een weekje extra door, dus hij kan lekker rustig zijn gang gaan.

De aannemer is vooral bezig met timmerwerk op dit moment. De rietdekkers zijn er ook de hele week geweest, inclusief zaterdag, en hebben vakantie wanneer het klaar is. Vertelde ze mij in het Pools 😅✌🏻.

Dit was zaterdag, de eerste dag van de bouwvak.

Om iedereen een fijne vakantie te wensen heb ik donderdag een lekkere vette lunch gebracht. Tot grote frustratie van Mark 👩‍💻, maar goed, de mannen waren blij, snap ik 😃.

Nu bijna iedereen op vakantie is hebben we tijd voor het uitzoeken van de meubels en de raambekleding, prima timing al zeg ik het zelf. Ik verwacht ergens volgende week een update van de interieurarchitect met een voorstel. Daar hebben we dan mooi de komende weken de tijd voor om te beoordelen en mee aan de slag te gaan. En met aan de slag gaan bedoel ik dan het bestellen van de meubels en uitzoeken van de raambekleding.

Zo…dat was ‘m weer. Mocht je lekker op vakantie zijn, geniet ervan en voor de werkpaarden onder ons, werkse deze week! ✌🏻☀️