Ondanks de bouwvak heb ik gelukkig wel wat kunnen doen voor het huis, misschien iets minder gehaast, maar ik heb mij weer nuttig kunnen maken. Ik had ook niet de illusie dat ik er een week niet mee bezig zou zijn 😅✌🏻.

Woensdag ben ik naar Amsterdam geweest, ik had een afspraak met Eline van Grand&Johnson. Ze heeft het meubelplan de afgelopen weken uitgewerkt en had een voorstel gemaakt voor de raambekleding. Het meubelplan is op basis van de plattegronden uitgewerkt. Er is één voorkeursopstelling aangehouden en vervolgens zijn er nog (meestal) 2 alternatieven aangegeven per product. Het kan natuurlijk zijn dat de bank niet jouw smaak is of dat hij niet lekker zit, maar dan heeft dit weer impact op de fauteuils die je kiest. Denk aan een forse bank zonder poten, dan is het verstandig om wat rankere stoelen te kiezen.

Iedere ruimte hebben we doorgenomen en het geeft super veel rust dat de afmetingen kloppen en dat je dus zeker weet dat de meubels goed in de ruimte passen. Nu maakt dat mij bij de eerste verdieping niet zo veel uit, maar voor de eetkamer en de woonkamer is het toch wel fijn dat je de juiste meubels kiest. Dat zal altijd lastig zijn bij een nieuwbouwhuis, omdat je simpelweg niet in de ruimte kan staan. Je kan natuurlijk ook wachten met bestellen totdat je huis af is, maar dat geduld hebben wij helaas niet ☺️🤣.

Nadat we alle meubels en de (sfeer)verlichting hebben doorgesproken hebben we even kort geluncht. Het was namelijk inmiddels al 13:00uur en we waren er wel aan toe 😅. Na de lunch zijn we verder gegaan met de raambekleding, dit was redelijk vanzelfsprekend, omdat ze raampartijen zich heel duidelijk lenen voor jaloezieën of gordijnen. Die keuze was dan ook snel gemaakt. Als laatste heb ik een keuze gemaakt voor de materialen, gaat een stuk sneller alleen 😬.

Die avond hebben we thuis alle plannen bekeken, heel leuk om nu een nóg tastbaarder gevoel te krijgen bij het huis. We zijn nog lang niet overal uit, leggen het ook even weg, om er later deze week weer even naar te kijken. Om een beeld te geven hoe Mark er in staat: 1 van de 3 voortellen komen in de buurt, bestel maar. Proefzitten? Belachelijk….is toch niet nodig. Ik kan je vertellen….dat gaat fout want er zit super veel verschil in de zithoogte en het comfort van een bank. Wij zijn allebei best lang, dus een te lage bank is een no-go. Wordt nog een uitdaging dus 🤣.

Het was ook de week van kleine aanpassingen door de elektricien. We hebben een hele tijd geleden een aantal keuzes gemaakt en er ligt nu een elektraplan. Nu had de elektricien de pech dat net op het moment dat hij in het huis bezig was Mark langs kwam lopen en die had nog wat vragen. Uiteindelijk goed dat hij hem tegen kwam, want we hebben nog wat aanpassingen doorgevoerd, terwijl wij eigenlijk alles definitief hadden gemaakt voor de bouwvak, tis wat he….die vervelende klanten.

Ook heb ik gisteren akkoord gegeven op de offerte van de schilder, die kan na oplevering ook aan de slag, heel fijn, want het was lastig om een schilder te krijgen op deze termijn. Nu moeten we nog een ei leggen over de vloeren. Ik hoop daar voor onze vakantie, we gaan over 2 weken, eindelijk een knoop in door te kunnen hakken en dan zijn we een heel eind.

Aankomende week moet ik nog op pad voor de vensterbanken en deurbeslag voor de buitendeuren. Ook ga ik nog even langs de bouw voor de laatste afstemming met de elektricien, hopen dat we het voor elkaar krijgen. Genoeg te doen dus die week en dan hebben we de week erop weer een bouwvergadering staan.

Fijne zondag!