Jaja het zijn dingen die ik amper uit durf te spreken, maar we gaan toch echt richting een oplevering vanuit de aannemer. Niet dat we er dan al in kunnen πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ, maar dan kunnen we ‘zelf’ alles gaan doen in het huis.

Vooralsnog is dit de volgorde:

  • Schilder
  • Houten vloer
  • Gietvloer
  • Interieurbouwer (keuken, kasten etc)

Hier tussendoor loopt nog de aanleg van de tuin, gaat in 2 fases gebeuren, start week 48 en dan het vervolg zo rond februari.

De aannemer heeft altijd aangestuurd op week 43 voor de oplevering van ons huis (laatste week oktober). Nu is dat nog steeds haalbaar alleen gaan de E- en W-installateurs nog terug moeten komen aangezien deze nog het nodige moeten afmonteren na het plaatsen van de vloeren en het schilderwerk.

Het gaat er nu dus echt van komen dat we richting een definitieve afbouwplanning gaan en dus ook meubels zullen moeten gaan bestellen. Ik neem hier tot eind november de tijd voor. Ik verwacht dat er maximaal 3 maanden levertijd op de producten zit, niet al te naΓ―ef hoop ik πŸ˜….

Aanstaande maandag hebben we een afspraak met degene die de schuifdeuren voor de woonkamer en speelkamer gaat maken en daarnaast nog een belafspraak met onze architect over het verloop van de bouw en de laatste maand van de samenwerking met de aannemer. Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen hebben wij een aantal werkzaamheden uit de aanneemsom laten halen; minderwerk. Dit had te maken met de flinke meerwerkposten die zijn gerekend. Gedurende een bouwproject kom je altijd achter zaken die je anders wil dan dat je van tevoren had bedacht. Die wil je laten aanpassen en uiteindelijk kost dat geld, omdat de aannemer dit anders in gedachten had of anders heeft aangenomen. Nu zijn wij, denk ik, niet heel moeilijk, maar willen wij wel ons droomhuis bouwen en passen wij regelmatig wat zaken aan. Hierin missen wij echt flexibiliteit van de aannemer. Ik ben heel erg benieuwd of dit herkenbaar is voor de mede bouwprojectmanagers onder mij πŸ˜ƒ.

We hebben dit besproken met onze bouwbegeleider en onze architect en zij geven aan dat het heel normaal is dat er aan het einde van het project zaken aangepast gaan worden, omdat je dan simpelweg pas echt in het huis loopt en ziet dat sommige keuzes niet helemaal lekker zijn gevallen. Aan de andere kant staan zijn natuurlijk aan onze kant, dus ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Aanstaande dinsdag staat er weer een bouwvergadering op de planning, we gaan hier de actielijst van de vorige bouwvergadering in doornemen en de afbouwplanning. Daarnaast moet ik nog 2 zaken met de aannemer afstemmen; de plinten en de vensterbanken.

Het aangepaste meubelplan hebben we afgelopen donderdag weer ontvangen, hier gaan we de komende week ook naar kijken en feedback op geven. Super leuk om te doen, want dit maakt alles Γ©cht tastbaar. Mark is iets minder enthousiast en wil gewoon bestellen πŸ˜…. Ik ga dus nog een rondje meubelwinkels doen, gewoon omdat het kan!

Het was dus tΓ³ch weer een drukke week met eerlijk gezegd best wat stress, het hoort bij het bouwen, maar van mij mogen ze dat in dit proces liever weglatenπŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ. It is wat it is, we zien bij de volgende bouwvergadering hoe de vlag erbij hangt voor iedereen en ik zal daar uiteraaaaaard weer een update over geven.

Fijne zondag! β˜€οΈπŸ‚ Wij hebben vanochtend al een lekkere herfstwandeling gemaakt, aanradertje hoor, jas kun je thuis laten πŸ‘πŸ».