Top! Ik heb namelijk een heleboel goede tips. Bij het oriënteren van een badkamer let je op verschillende zaken: 

Allereerst: de oriëntatiefase

Ga eerst eens goed oriënteren wat je wil. Er zijn zo ontzettend veel keuzes te maken en wanneer ik voor mijzelf spreek, kost dat best veel energie, een badkamer uitzoeken. Wanneer je uiteindelijk gericht op zoek kan gaan scheelt dat ontzettend veel tijd en dus energie 😉. Maak een Pinterest bord aan waar je alle afbeeldingen die je zowel on- als offline tegen komt op kan slaan. Zo creëer je je uiteindelijke de sfeer die je zoekt met het sanitair wat past bij jouw stijl.  

Maak een indeling van je nieuwe badkamer (of laat deze maken)

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat uitzoeken wil je gericht op zoek gaan. Zo wil je exact weten wat je allemaal nodig hebt. Kies je voor een inbouw bad of een vrijstaand bad? Past dit? En wat voor badkamermeubel kies je? Een dubbele wasbak of enkele? Is er nog ruimte voor een douche? Enzovoorts enzovoorts.

Welke materialen kies je? 

Naast je Pinterest bord voor inspiratie kun je ook een bord maken waar je verschillende materialen opslaat. Een moodbord kan ook helpen bij je keuze. Hierop leg je verschillende kleuren en materialen bij elkaar. Kies je bijvoorbeeld voor een badkamermeubel van hout, dan passen daar misschien mooie mat zwarte kranen het beste bij met een natuurstenen kom. Je kan materialen toevoegen en af laten vallen en zo kom je steeds dichter bij jullie droom badkamer. 

Maak een afspraak

Wanneer je een goed beeld hebt van wat je wil adviseer ik je een afspraak te maken bij een aantal sanitair winkels, tenzij je het type bent wat heerlijke op een zondagmiddag op de woonboulevard struint, dan ben je al in de oriëntatiefase op pad gegaan 😃. Wanneer je een afspraak hebt gemaakt zorg dan dat je de tekeningen van je beoogde badkamer (wellicht 2 á 3 opties) bij je hebt en je materiaalkeuze. Dit staat natuurlijk niet vast, maar zo kan degene die je gaat helpen wat gerichter voor je aan de slag.

Zoek een aannemer, een goede

Vervolgens is het natuurlijk belangrijk om een aannemer te zoeken die jou kan gaan helpen met het realiseren van je badkamer. Begin hier wel op tijd mee, want helaas zitten de meeste aannemers in een luxe positie dat ze voldoende werk hebben. De aannemer zal zelf een loodgieter aan je voorstellen of je kan ervoor kiezen om hier zelf naar op zoek te gaan. Ow ja, tegenwoordig worden de loodgieters ook wel W-installateurs genoemd, wist ik (ook) niet.  

Gastentoilet ook aanpakken?

Vaak is het zo, wanneer je dan toch bezig bent, dat je op meerdere ideeën komt zoals het aanpakken van je gastentoilet. Sanitair ben je aan het uitzoeken, een aannemer moet toch komen en je huis wordt toch overhoop gehaald, wat let je?! 💪🏻 Bij het uitzoeken van een gastentoilet doorloop je natuurlijk dezelfde stappen alleen ga je naar net iets andere zaken op zoek zoals een toiletmeubel, een nieuw toilet en accessoires zoals een toiletrolhouder en mooie zeeppomp. 

Niet te vergeten; de vloer en muurbekleding

Veel sanitair leveranciers kunnen je ook helpen bij de keuze van tegels voor je badkamer. Zo heb je in een keer alle benodigdheden voor je badkamer bij elkaar en krijgt de aannemer de levering van één partij. Wanneer je naar een budgetoplossing zoekt kun je natuurlijk ook bij andere partijen op zoek gaan naar een mooie vloer en wandafwerking.

Wanneer je dit allemaal gelezen hebt zullen er vast nog zaken zijn die ik vergeet, maar dit zijn de stappen welke mij hebben geholpen in het maken van keuzes voor onze badkamer 🛁🙌🏻. Mocht je zelf nog nuttige tips hebben, deel ze gerust hieronder!